Gobzems atsakās uzrādīt negatīvu Covid-19 testu, tāpēc Saeima šodien turpinās darbu e-Saeimā (29)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aldis Gobzems
Aldis Gobzems Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeima šodien turpinās darbu e-Saeimas sistēmā, jo deputāts Aldis Gobzems (LK) ir atteicies uzrādīt negatīvu Covid-19 testu.

Par to šodien paziņoja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) pēc tam, kad situācijas dēļ bija izsludinājusi divus piecu minūšu tehniskos pārtraukumus, lūdzot konkrēto deputātu uzrādīt sertifikātu. Arī tehnisko pārtraukumu laikā Gobzems neuzrādīja negatīvu Covid-19 testu.

Šodien Saeima pēc ilgāka pārtraukuma bija sanākusi uz sēdi klātienē.

Kā ziņots, Gobzems šodien Saeimas sēžu zālē ieradās, neuzrādot negatīvu Covid-19 testu Saeimas atbildīgajam darbiniekiem, novēroja aģentūra LETA.

Gobzems aģentūrai LETA apgalvoja, ka viņam esot negatīvs Covid-19 tests, taču viņam neesot pienākuma to nevienam no Saeimas uzrādīt. Politiķis paziņoja, ka viņam ir tautas dots deputāta mandāts un deputāta imunitāte un ka neviens viņam nevar aizliegt piedalīties Saeimas sēdē.

Gobzems ieradās, kad Saeimas sēdē vēl bija pārtraukums, savukārt uz parlamenta sēdes pirmajai daļai Gobzems nebija reģistrējies.

Gobzems pastāstīja, ka neesot vakcinējies, taču nekomentēja jautājumu, vai pēdējo sešu mēnešu laikā ir pārslimojis Covid-19.

Šodien pirms ieiešanas zālē Saeimas deputātiem tika pārbaudīts, vai viņiem ir kāds no trim sertifikātu veidiem, ar kuriem paredzēta dalība parlamenta sēdē. Nevakcinētiem un pēdējo sešu mēnešu laikā Covid-19 nepārslimojošajiem deputātiem ir jāuzrāda negatīvs Covid-19 tests.

Komentāri (29)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu