Ekskluzīvi "Apollo.lv" ⟩ "Tizlums ir modē!" Žanna Dubska atklāj, ka visām dāmām šajā rudenī jāgatavojas krāšņām modes pārmaiņām

Foto: instagram/zannadubska
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Populārā modes un stila eksperte Žanna Dubska sarunā ar "Apollo.lv"atklāj, ka visām dāmām, kas seko līdzi modei, šajā rudenī ir jāsagatavojas lielām un krāšņām izmaiņām. Un labā ziņa esot tā, ka izmaiņas turpināsies!

"Sākoties rudens sezonai, garlaicība mums nedraud. Ir jāizmet viss, kas ir garlaicīgs, bet ja arī garderobē ir garlaicīgas lietas, tad tās jākombinē ar kaut ko, kas nav garlaicīgs," ar pozitīviem iedvesmas vārdiem, raksturot šā rudens modes tendences, sāk Žanna Dubska.

"Modē ir lietas, kas mūs rudenī un ziemā sildīs. Proti, modē ir eko – kažoki (mākslīgas kažokādas;- red. piez.), kas ir krāsoti tikai un vienīgi ar dabīgām krāsām un nekādas zaļas, zilas un rozā krāsas vairs nav aktuālas. Piemēram, ja atdarina polārlapsas kažoku, tad tas būs pelēkā tonī, ja šinšillu, tas būs melnbalts tonis.

Ja par apaviem runājam, tad šajā rudenī ir modē kažokādas iešļūcenes un čības, kam ir zoles, ar kurām var iet pa ielu. Un jau vēlāk tie būs kažokādas zābaki, kažokādas milzīgi cimdi, ar kuriem grūti ko paņemt rokā un kažokādas somas.

Kādu laiku kažokādas nebija aktuālas, bet nu tās atgriezušās.

Un tas nav viss, kas atgriežas modē. Šobrīd aktuāli ir visa veida roku darinājumi. Piemēram, tamborēta trikotāža, strīpaini adījumi, tādi kā tēva vai vectētiņa džemperi, lielie kardigani ar ornamentiem. Tad arī modē ir patchwork tehnika – kvadrātveida adījums vai tamborējums, kas sašūts kopā.

Tāpat aktuāli ir batikotie efekti – krāsu pārejas.

Lai savulaik tiktu pie batikota auduma, mēs to kastroļos vārījām. Tā kā tie, kas atcerās šo tehniku, velk ārā savas pierakstu grāmatiņas, katlus un batiko. Un vēl arī modē ir lieli un drosmīgi printi, kas ir uz kleitām, mēteļiem, žaketēm, svārkiem, blūzēm.

Aktuālas arī visa veida bārkstis. Arī denims ir modē, kas sašūts no diviem dažādiem jau panēsātiem un nodilušiem džinsu apģērbiem. Vienu vārdu sakot, ir tāda sajūta, ka ir atgriezies čaklo roku pulciņš "Uztaisi pats"! Šādas lietas atrodamas arī pasaulslavenu dizaineru rudens kolekcijās," par šā rudens trendiem stāsta Žanna Dubska.

Lūk, viens no stilistes ieteiktajiem koptēliem! Uz rudeni vai ziemu var uzmeistarot sev naktskrekla veida kleitu no balināta vai nebalināta lina, vai kokvilnas, kuru var izšūt, vai rotāt ar mežģīnēm. Un šai kleitai pa virsu var uzvilkt stepētu parku, kas līdzīga slēpošanas jakai, bet kājās vilkt brutālus augstu vai zemu papēžu zābakus.

"Ja arī vēl gatavojaties rudens mēteļa iegādei, tad tas jāpērk koši dzeltenā, sarkanā, zilā, baltā vai zaļā krāsā. Vienalga kāds - tikai ne melns. Tas nenozīmē, ka šā rudens garderobē nav melnās krāsas.

Ir modē jaudīgi lakādas gari metēļi, oversize motociklistu jakas, vai arī melni kostīmi kā no triloģijas filmas "Matrikss".

Tāpat arī modē ir diezgan jocīgas, neparastas formas, netradicionāli apģērba veidi. Piemēram, šķiņķa veida piedurknes, kas bija modē 19. gadsimta 30. un 40. gados.

Trendīgi ir arī ap kaklu vai zodu sasieti dažāda izmēra lakati. Pie liela kažoka var izvēlēties zīda lakatu un krosenes ar spiciem purngaliem. Cerējām jau, ka šis trends neatgriezīsies, jo izskatās tizli.

Jāteic, ka tizlums ir modē.

Ļoti maz, bet ir arī seksapīls. Piemēram, caurspīdīgs ļoti plāni adīts džemperis vai kleita, caur kuru var pamanīt apakšveļu. Man nepatīk, ka atkal modē ir plisēti svārki. Acīmredzot, ir nepieciešams mazliet romantikas!

Kas tad vēl ir modē? O, jā! Bikes, kas slīd uz leju. Bikses ne tikai ar zemo vidukli, bet arī ar zemo sēdvīli. Mēs šādas bikses jau valkājām 2000. gadu sākumā. Tad diezgan ilgi tās nebija modē, bet nu atkal ir atgriezušās. Protams, var arī nēsāt bikses ar augsto vidukli, bet atgiezušās arī bikses ar zemo sēdvīli, kas pazemina gurnus un saīsina kājas. Bet nu neko nevar darīt, jo atkal ir modē!

Mūsu mode, neskatoties uz to, ka izskatās traka un jocīga, ir arī praktiska. Visiem ir vēlme vairāk laika pavadīt svaigā gaisā nevis sēdēt mājās. Tāpēc visa veida lielās parkas un jakas ir aktuālas, lieli stepēti "vatņiki", kā arī kombinezoni.

Šajā rudenī un ziemā apģērbs atdarina profesionālo sportu," pastāsta Žanna Dubska.

Vaicājam, vai arī, dodoties ielās tik krāšņi ģērbtai sievietei ir jālieto grims, viņa norāda, ka viss ir atkarīgs no sievietes vēlmēm: "Tik košas drēbes, tik jocīgās kombinācijās novērš uzmanību. Var arī iet neuzkrāsotas. Taču es tomēr iesaku kaut ko uz sejas uzlikt – aizsargkārtu, kas izlīdzina ādu. Ja arī, izejot sabiedrībā, jāturpina lietot sejas maska, tad uzsvars tiek likts uz acīm ne lūpām.

Taču, ja ir vēlme izpausties, tad iesaku manikīru, ko varam veidot drosmīgās krāsu kombinācijās, kā arī var pieaudzēt skropstas vai tās laminēt, kas izskatās gluži kā lellēm. Tāpat var izveidot biezu uzacu formu. Šie trendi joprojām ir aktuāli.

Daudzās vietās tie, kas ir vakcinējušies, uzrādot QR kodu, var arī nenēsāt sejas maskas. Tāpēc koncertos un saviesīgos pasākumos sievietes var droši iet bez sejas maskām un uzkrāsot spilgtas lūpas.

Tāpat arī modē ir zelts, sudrabs un citi spīguļi. Cik vien vēlaties, lūdzu. Zem visām parkām, kombinezoniem, kažokiem un cita kosmosa, varat vilkt zeltu, sudrabu un izšuvumus – spīguļus. Nekas īpaši gaumīgs jauninājumos mums nedraud!"

Žanna Dubska atklāj, ka viņa arī konsultē ikvienu, kas vēlas izveidot rudens un ziemas garderobi online režīmā. Tāpat arī viņa veido "šopinga tūri" vairākām dāmām vienlaikus pa Rīgas tirdzniecības centriem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu