Iespējams, jauno prasību dēļ pieaugs skaistumkopšanas cenas (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: delfina pan/Unsplash

Kopš 1. septembra spēkā ir prasība, ka skaistumkopšanas pakalpojuma sniedzējiem jābūt Covid-19 sertifikātam. Latvijas Skaistumkopšanas speciālistu asociācija pauž bažas, ka tas, visticamāk, sadārdzinās pakalpojuma cenas, vēstī Latvijas radio.

Skaistumkopšanas jomā strādā dažādu līmeņu meistari un speciālisti – sākot no ārstniecības personām, kas strādā kosmetoloģijā, līdz meistariem, kas sniedz, piemēram, manikīra, pedikīra un friziera pakalpojumus.

Visas ārstniecības personas jau no jūnija strādā ar nosacījumu, ka ir vajadzīgs Covid-19 sertifikāts, bet kopš 1. septembra prasība pēc tā vai negatīva testa ir arī citiem skaistumkopšanas jomā strādājošajiem. Pārējās prasības par drošu pakalpojuma sniegšanu nemainās, uzsver Latvijas Skaistumkopšanas speciālistu asociācijas prezidente Sabīne Ulberte.

Pēc būtības speciālistiem, kas nav vakcinējušies pret Covid-19, testu vajadzēs veikt reizi divās nedēļās. Viņa tomēr neprognozē vai šīs izmaiņas pakalpojuma sniedzējus vakcinēties vai strādāt pelēkajā zonā. 

"Ļoti liela daļa, kas šajos septiņu, astoņu mēnešu piespiedu dīkstāves laikā diemžēl aizgāja pagrīdē. Nākošais faktors bija jaunā nodokļu reforma, kas stājās spēkā ar 1. jūliju, un vēl šis vakcinācijas fakts.

Es domāju, ka ir pietiekoši daudz faktoru, kas liek palikt pelēkajā zonā," teica Ulberte. Tāpat viņa pieļauj, ka testa izmaksas, atstās iespaidu uz pakalpojuma cenu.

Lai arī prasības ir stājušies spēkā, ne visi pakalpojuma sniedzēji izprot to.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu