VIDEO Autovadītājs neiziet CSDD apskati LED spuldzītes dēļ (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Oleksiy Mark/shutterstock.com

Jānis jau trešo gadu ir īpašnieks "Volkswagen" automašīnai. Šogad tehniskās apskates stacijā autovadītājam bija aizķeršanās. Tehniskās apskates laikā Jānim aizrādīts par LED lampiņām, kas ievietotas atpakaļgaitas lukturos, vēsta raidījums "Bez Tabu". 

Autovadītājs saņēmis aizrādījumu, ka spuldzes ir neatbilstošas. Viņam dotas 30 minūtes, lai tās nomainītu, pretējā gadījumā netiktu piešķirta atļauja piedalīties ceļu satiksmē. Jānis to arī izdarījis, taču, uzreiz pēc apskates, ieskrūvējis atpakaļ LED lampiņas.

Autovadītājs rāda dokumentus, ka pirms gada šo pašu braucamo apskatījis tas pats speciālists, kurš šogad, taču pērn nekādi aizrādījumi par lampiņām nav bijuši.

Ieskrūvētās LED lampiņas izdodas arī skaņas signālu, tādējādi, braucot atpakaļgaitā, tiek brīdināti citi satiksmes dalībnieki un gājēji. Jānis norāda, ka tas ir viens no plusiem.

Viņš lūdzis pasaukt arī maiņas vecāko, taču arī šis darbinieks Jānim neesot spējis paskaidrot, kas ir pārkāpts. Ceļu satiksmes un drošības direkcijā "Bez Tabu" norāda, ka pārbaudītājs rīkojies atbilstoši.

Satiksmes drošības eksperts Oskars Irbītis norāda, ka arī vecākas paaudzes lukturus ir iespējams aprīkot ar LED spuldzītēm, taču tur īpašu uzmanību jāpievērš ražotāju norādījumiem.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets 

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu