Vjetnamā piespriež piecus gadus cietumā par Covid-19 karantīnas neievērošanu un citu inficēšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Deliris/Shutterstock

Vjetnamas tiesa 28 gadus vecam šīs valsts iedzīvotājam, kas pārkāpis karantīnas nosacījumus, par Covid-19 izplatīšanu piespriedusi piecus gadus cietumā, teikts paziņojumā Kamau provinces tiesas tīmekļa vietnē.

Apsūdzētais Le Van Tri tika notiesāts par "bīstamas infekcijas slimības izplatīšanu citiem cilvēkiem", pēc tam kad no slimības uzliesmojuma epicentra Hošiminas devies uz dzimto Kamau provinci.

Le Van Tri bija apsūdzēts, ka pārkāpis 21 dienas mājas karantīnas režīma nosacījumus, kas bija spēkā dienvidu provincē, kur inficēšanās līmenis bija zemāks nekā Hošiminā.

7.jūlijā Le Van Tri Covid-19 testa rezultāts bija pozitīvs.

"Tas, ka Tri pārkāpa mājas medicīniskās karantīnas nosacījumus, noveda pie tā, ka daudzi cilvēki inficējās ar Covid-19 un viens cilvēks 2021. gada 7. augustā nomira," teikts tiesas paziņojumā.

Tri dēļ inficējušies astoņi cilvēki, vēsta vietējie mediji.

Vjetnamai pērn inficēšanās gadījumu skaitu izdevās noturēt salīdzinoši zemā līmenī, bet šobrīd tai nākas cīnīties ar vienu no nopietnākajiem Covid-19 uzliesmojumiem. Inficēšanās gadījumu skaits sasniedzis teju 540 000, vairāk nekā 13 000 sasirgušo miruši.

Par Covid-19 izplatīšanu citiem cilvēkiem Vjetnamā jau notiesāti vairāki apsūdzētie.

Jūlijā Haiziongā 32 gadus vecam vīrietim piespriesti 18 mēneši cietumā, bet martā par analoģiskām apsūdzībām divu gadu nosacīts cietumsods piespriests lidsabiedrības "Vietnam Airlines" stjuartam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu