Izdienas pensijā devies Latvijas Prokuroru biedrības prezidents Ilsteris

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Prokurors Jānis Ilsteris pēc tiesas sēdes tā dēvētajā Ventspils mēra Aivara Lemberga krimināllietā Rīgas apgabaltiesā, kur uz liecības sniegšanu bija uzaicināts Šveices advokāts Rūdolfs Meroni.
Prokurors Jānis Ilsteris pēc tiesas sēdes tā dēvētajā Ventspils mēra Aivara Lemberga krimināllietā Rīgas apgabaltiesā, kur uz liecības sniegšanu bija uzaicināts Šveices advokāts Rūdolfs Meroni. Foto: Lita Krone/LETA

Šonedēļ izdienas pensijā devies Latvijas Prokuroru biedrības prezidents un viens no Ventspils mēra Aivara Lemberga lietas prokuroriem Jānis Ilsteris.

Ilsteris ieņēma Ogranizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurora amatu.

Aģentūrai LETA zināms, ka līdz ar Ilstera došanos izdienas pensijā drīzumā gaidāma arī Latvijas Prokuroru biedrības prezidenta maiņa, jo pensijā aizejošs prokurors vairs nevarēs darboties biedrības valdē.

Jau ziņots, ka pērn pensijā devās arī Ģenerālprokuratūras Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurore Ilga Paegle, kas uzturēja apsūdzību arī Lemberga krimināllietā.

Sākotnēji jau kopš 2008. gada tiesā esošajā lietā bija četri prokurori - Juris Juriss, Aivis Zalužinskis, Ilsteris un Paegle.

Ilsteris pērn aģentūrai LETA skaidroja, ka prokuroru grupā vēl skaitījās, bet pēc 2019. gada jūnija viņš grupā aktīvi vairs nav darbojies, jo kolēģi tika galā ar pienākumiem.

Ilsteris pērn kandidēja arī uz ģenerālprokurora amatu, kuru konkursā ieguva Juris Stukāns.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu