FOTO Svinīgi atklāta jaunā "Laimas" ražotne Ādažos (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Saldumu "Laima" ražotnes izveidē un zīmola attīstībā pēdējo piecu gadu laikā investēti 20 miljoni eiro, ceturtdien jaunās ražotnes atklāšanā sacīja "Orkla Latvija" valdes priekšsēdētājs Toms Didrihsons.

Viņš norādīja, ka no minētajām investīcijām lielākā daļa summas ieguldīta jaunās ražotnes izveidē, savukārt mazāk - iepakojumā, dizainā un citos "Laima" zīmola attīstības projektos.

Didrihsons sacīja, ka lielākā daļa "Laimas" ražotnē tapušo saldumu tiek realizēta Latvijas tirgū, vienlaikus daļa tiek arī eksportēta uz Krieviju un citām Neatkarīgo valstu savienības (NVS) valstīm, kā arī uz Centrāleiropu.

Nākotnē plānots palielināt "Laimas" saražotās produkcijas eksportu un vajadzības gadījumā arī paplašināt ražošanas telpas.

"Jaunā ražotne paver arī iespējas vairāk ražot mūsu māsas uzņēmumiem Zviedrijā, Dānijā un citviet," sacīja Didrihsons.

Vaicāts par nobīdēm rūpnīcas būvniecības procesā, Didrihsons atzina, ka lielākās aizkavēšanās saistītas ar Covid-19 sākumposmu un neskaidrībām ierobežojumu ieviešanā un īstenošanā. Cita starpā problemātiski bija pārcelt ražošanas līnijas, lai kompānija nepaliktu bez zīmola produkcijas.

Bijušajā ražotnē Miera ielā atrodas pārtikas ražošanas koncerna "Orkla Latvija" centrālais birojs, "Laimas" veikals un Šokolādes muzejs, taču turpmāk pārtikas ražošanu Miera ielas telpās nav plānots īstenot. "Kas nākotnē būs, to rādīs laiks," piebilda Didrihsons.

Kopumā jaunā ražotne aizņem 7400 kvadrātmetrus, un tās divos stāvos izvietotas ražošanai nepieciešamās līnijas. Daļa no ražotnē esošajām iekārtām ir jaunas, taču daļa pārvestas no iepriekšējās ražotnes un atjaunotas.

piemēram, fasēšanas iekārtā ieguldīti 800 000 eiro, bet virtuves aprīkojumā - 400 000 eiro.

Pašlaik ražotnē strādā aptuveni 80 cilvēku, kas ir nedaudz mazāk nekā iepriekšējā ražotnē. Kopumā darbinieku skaits samazināts, jo ražotnes izkārtojums un tehnoloģijas izvietotas tā, lai tās nebūtu jāapkalpo lielam skaitam cilvēku. Savukārt Ziemassvētku laikā plānots darbinieku skaita pieaugums līdz aptuveni 120 vai 130 cilvēkiem.

Jau ziņots, ka ražotne atrodas Laimas ielā 6, Birzniekos, Ādažu novadā.

Kā ziņots, "Orkla Latvija" pērn strādāja ar 104,2 miljonu eiro apgrozījumu un peļņu 4,6 miljonu eiro apmērā, aģentūru LETA informēja kompānijā. Tādējādi, pēc aģentūras LETA aprēķiniem, koncerna apgrozījums pērn pieaudzis par 22,3%, savukārt peļņa - par 63,9%.

Latvijā "Orkla" pārstāv un attīsta "Laima", "Selga", "Staburadze", "Ādažu Čipsi", "Pedro", "Spilva", "Gutta", "Everest", "Latplanta" un citus zīmolus. Uzņēmums iekļaujas Norvēģijas koncernā "Orkla".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu