Skrundā vadītājas amatā iecelta bijusī pašvaldības darbiniece, kura zaudēja iepriekšējo amatu zeķubikšu zādzības dēļ (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Kadrs no "Bez tabu" video

Skrundas pilsētas un pagasta pārvaldes vadītāja amatā iecelta kādreizējā pašvaldības darbiniece, kura savulaik iesniegusi atlūgumu pēc izdarītas zādzības, ziņo raidījums "Bez tabu".

Raidījums ziņo, ka 2016. gadā tirdzniecības centrā Aizputē, kāda dāma savā rokassomiņā sastūķē vairākus dārgu zeķubikšu iepakojumus un tiek pieķerta ar visiem pierādījumiem. Vēlāk atklājas, ka likumnepaklausīgā pilsone ir Skrundas pagasta komunālās saimniecības vadītāja Guna Skrebele. Krimināllietu gan neuzsāk, jo veikalam izdodas atgūt prec, taču pēc notikušā Skrebele zaudē amatu.

Notikušo Skrebele toreiz skaidroja pavisam vienkārši – pēc iedzertām nervu zālēm un glāzes šampanieša aptumšojies prāts. Zādzības apstākļus Skrebele neatceras. Aizritējuši aptuveni pieci gadi, un Guna Skrebele tagad kļuvusi par "jaunizceptā" Skrundas pilsētas un pagasta vadītāju.

Skrebele nebūt nav pirmā amatpersona, kura zaudējusi amatu pēc sataisītas šmuces. Pērnā gada novembrī ar blīkšķi darbu pameta toreizējais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce. Iemesls – šmuce ar Rīgas domes deputāta autostāvvietu caurlaides izmantošanu.

"Tas vienmēr ir ļoti sarežģīts jautājums no ētikas viedokļa, jo, no vienas puses, tur nekas tāds nav bijis, ka var teikt, ka cilvēks ir notiesāts, ka viņam ir bijis notiesājošs spriedums.

Un šie sīkumi ir visgrūtākie, jo tie tādi morāli-ētiski jautājumi, kur galvenais jautājums ir tiem, kuri pieņem lēmumu par šo personu atgriešanu amatos," saka politologs Filips Rajevskis.

"Daudzas lietas, kas ir saistītas ar manu privāto dzīvi, un tas neattiecas absolūti ne uz manu izglītību, zināšanām vai profesionālajām iestrādēm.

Es domāju, ka beidzot ir varbūt jāskatās vienkārši cilvēkos, kā strādā un ko dara. Un pietiek krāmēties gar vecām un privātām lietām," 

Skrundas pilsētas un pagasta pārvaldes vadītāja Guna Skrebele.

Kuldīgas novada pašvaldība, izvērtējot saņemtos pieteikumus vakantajam amatam un veicot pārrunas, esot izrunājusi arī jau pieminēto zeķubikšu zādzības gadījumu. Skrebelei tikusi dota iespēja, pamatojoties uz kādreizējās pašvaldības darbinieces profesionālajām zināšanām. Skrebelei ir noteikts pārbaudes laiks, pēc kā sekos darbinieka izvērtējums un gala lēmums par atstāšanu amatā, ziņo raidījums.

Plašāk skaties "Bez tabu" sižetā:

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu