FOTO un VIDEO Šlesera buldozera balagāns pie Rīgas pils (87)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Šlesera izmisums: buldozera balagāns pie Rīgas pils
Šlesera izmisums: buldozera balagāns pie Rīgas pils Foto: Jānis Škapars/TVNET

Viens no zināmākajiem Latvijas politiķiem, Ainārs Šlesers, ar domubiedriem sestdien, 18. septembrī, rīko nesankcionētu akciju, draudot ar "buldozera ultimātu" nojaukt Rīgas pili, bet Saeimas vēlēšanas nākamgad pārvērst par farsu. Tas ir ideju apsīkums Šlesera frontē - šodienas aktivitātes ļoti atgādina LPP darbības uz Saeimas ārkārtas vēlēšanu laiku pirms 10 gadiem - acīmredzama izmisuma vadītas drudžainas darbības, lai pārliecinātu vēlētāju, ka Saeimas atlaišana ar referendumu 2011. gada 23. jūlijā ir varas un liberāļu sazvērestība, nevis paša Šlesera un viņu partneru politbiznesa neizbēgamās sekas demokrātiskā valstī.

Valsts policija atkārtoti aicinājusi iedzīvotājus nedoties uz nesankcionētiem pasākumiem, savukārt organizatorus - rūpīgi pārdomāt savas darbības.

Policija vienmēr ir norādījusi, ka demokrātiskā valstī ikvienam ir tiesības paust savu viedokli, vienlaikus šīs tiesības nav neierobežotas un tās nedrīkst radīt apdraudējumu citiem cilvēkiem. Tomēr veids, kā šo protesta akciju organizatori un iniciatori plāno šos pasākumus, var būt ārkārtīgi liels risks gan sabiedrības drošībai, gan veselībai. Papildu tam šādas protesta akcijas neizslēdz arī eskalācijas riskus.

Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks uzsver, ka policija kopā ar sadarbības partneriem veic savus uzdevumus un ir gatava rīkoties atbilstoši situācijai un saskaņā ar normatīvo regulējumu, lai nodrošinātu sabiedrisko kārtību un drošību, nepieļautu noziedzīga rakstura izpausmes un cita veida saasinājumus.

"Diemžēl līdzīgi kā citviet pasaulē, aizvien esam spiesti sadzīvot ar pandēmiju. Tāpēc svarīgi apzināties, ka ikvienam būtu jārūpējas par kopīgu sabiedrības epidemioloģisko drošību," norāda Valsts policijas priekšnieks.

Ņemot vērā, ka šajos protestos aizvien tiek aicināts piedalīties, izmantojot lielgabarīta un lauksaimniecības tehniku, policija aicina šo transportlīdzekļu īpašniekus rūpīgi pārdomāt riskus dalībai šādos nesaskaņotos pasākumos un neļauties atsevišķu personu provokācijām.

Komentāri (87)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu