Reģionu attīstībai nepieciešami labi ceļi, uzskata ministrs (6)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Satiksmes ministrs Tālis Linkaits
Satiksmes ministrs Tālis Linkaits Foto: Paula Čurkste/LETA

Reģionu attīstībai vajadzīgi labi ceļi, kam seko uzņēmējdarbības aktivitāte un iedzīvotāju iespējas dzīvot labāk, pēc vizītes Jēkabpils un Preiļu novados noradīja satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

Ministra padomniece Baiba Ābelniece pavēstīja, ka Linkaits, šonedēļ tiekoties ar Jēkabpils novada pašvaldības vadību, pārrunāja aktuālo ceļu sakārtošanas jomā. Tāpat ministrs atbildēja uz jautājumiem par interneta pieejamības uzlabošanu iedzīvotājiem un izglītības iestādēm.

Linkaits pastāstīja par reģionālo ceļu sakārtošanas plānu un piedāvāja pašvaldībai sadarboties, pārņemot savā īpašumā daļu pašlaik valstij piederošos vietējo ceļu posmus, līdzi saņemot arī finansējumu.

Ministrs apmeklēja Viesītes pilsētu un sarunā ar atbildīgajiem speciālistiem un iedzīvotājiem atbildēja uz jautājumiem par darbiem, kas ir plānoti un tiek īstenoti uz valsts ceļiem.

Pa ceļam uz Viesīti ministrs apskatīja ceļu būvniecības darbus uz autoceļa Jēkabpils-Lietuvas robeža (P75), kur šogad notiek seguma atjaunošana posmā no Biržu kapiem līdz Viesītei. Līdz ar ceļa pārbūvi tiek arī iztīrīti grāvji, nomainītas caurtekas un ceļazīmes, sakārtotas autobusa pieturvietas. Seguma atjaunošana uz reģionālā autoceļa P75 notiek arī 14 kilometru posmā no Viesītes līdz Lonei.

Savukārt sarunā ar Preiļu novada pašvaldības vadību galvenais jautājums bija par reģionālo un vietējo ceļu attīstību un sadarbības iespējām starp valsti un pašvaldību. Ministrs uzsvēra, ka "pēdējos gados Latvijas reģionos ir izdevies sakārtot daudzus ceļa posmus, uzlabojot savienojamību un dzīves kvalitāti iedzīvotājiem."

Šogad Preiļu novadā ceļu atjaunošana notiek pieciem autoceļu posmiem. Ministrs kopā ar domes priekšsēdētāju Āriju Vucānu pārliecinājās par labo ceļa kvalitāti un atjaunoto tiltu uz pārbūvētā valsts autoceļa Līvāni-Preiļi (P63) posmā Sanaude (Sutri)-Preiļi.

Jau vēstīts, ka Linkaits ceturtdien, 16.septembrī, reģionālajā vizītē apmeklēja Preiļus un Jēkabpili, lai ar novadu vadību pārrunātu satiksmes jomas aktuālos jautājumus un apskatīs autoceļu atjaunošanas darbus.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu