LTV: Grūtnieces Rīgas Dzemdību namā aktīvāk interesējas par vakcinēšanos (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: pixabay.com

Pēc Latvijas Televīzijas ziņotā par jauno māmiņu, kura smagā stāvoklī nonāca reanimācijā, grūtnieces izrāda pastiprinātu interesi par vakcinēšanos. To apstiprina Rīgas Dzemdību namā, kur līdz šim vakcinētas 384 topošās māmiņas, vēsta LTV Ziņu dienests. 

Sievietes uzsver, ka šādi jūtas pasargātas gan pašas, gan gaidāmais mazulis. Vakcinācijas aptverei palielinoties, jau katra piektā dzemdētāja ir pilnībā vakcinēta pret Covid-19.

Jāņa Augusta mamma vakcīnu pret Covid-19 saņēma gandrīz uzreiz pēc dzemdībām.

"Es izlēmu par labu vakcīnai noteikti, tāpēc, ka es pati sabijos," paskaidroja Jāņa Augusta mamma Maija Lilo. "Es nekādā gadījumā negribētu saslimt. Un, ja es saslimtu, lai šie simptomi ir daudz vieglāki. Tiklīdz es piedzemdēju bērniņu, es devos un savakcinējos. Šobrīd ir noslēgts pilns kurss - es pati jūtos labāk un drošāk!"

Maija saka, ka jaunās māmiņas ļoti jūtīgi uztver ziņas par citas mammas slimību vai bēdām. Tāpēc ziņa, ka "Stradiņos" par savu dzīvību cīnās 19 gadus jauna sieviete, kura pat nav redzējusi savu mazulīti, sāpējusi ļoti.

"Tas ir emocionāli smagāk un rada papilu stresu. Jā, es esmu dzirdējusi gadījumus," atzina Maija. "Ka šie gadījumi var būt smagi gan mammai, gan bērniņam. Tāpēc ir jāsavakcinējas un miers."

Līdz šim visas Dzemdību namā vakcinētās 384 grūtnieces jūtas labi un arī komplikāciju risks pēc potes esot zemāks.

Precīzu datu, cik grūtnieču Latvijā vakcinētas pret Covid-19, nav. Vakcinēties var jebkur. Gan pie sava ģimenes ārsta, gan vakcinācijas centrā. Nav obligāti jāierodas Rīgas dzemdību namā, bet šeit sievietes aicina konsultēties un uzdot jautājumus.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu