VIDEO Aizturēts Beness Aijo, kurš savulaik aicinājis likvidēt Latvijas neatkarību (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nacionālboļševiku aktīvists Beness Aijo piedalās piketā pie Ārlietu ministrijas.
Nacionālboļševiku aktīvists Beness Aijo piedalās piketā pie Ārlietu ministrijas. Foto: Evija Trifanova/LETA

Par aktivitātēm vēlēšanu laikā Krievijā aizturēts bēdīgi slavenais Beness Aijo, kurš Latvijā izsludināts meklēšanā par aicinājumu likvidēt Latvijas neatkarību, vēsta "TV3 Ziņas".

Aijo savā "Facebook" profilā publicējis foto no policijas iecirkņa un pauž sašutumu par aizturēšanu, viņš skaidro, ka tikai iztaujājis vēlētājus par to politisko izvēli.

2015. gada februārī Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa izsludināja Aijo meklēšanā krimināllietā, kurā viņš apsūdzēts par publisku aicinājumu vardarbīgi gāzt Latvijas valsts varu. Viņam aizmuguriski piespriests cietumsods uz diviem gadiem un sešiem mēnešiem, kā arī probācijas uzraudzība uz vienu gadu.

Aijo paguva aizbēgt no Latvijas uz pašpasludināto "Luhanskas tautas republiku", vēlāk pārcēlās uz Krieviju, taču kopš vakardienas, 19. septembra, par savām aktivitātēm uz laiku apcietināts. Par to viņš svētdienas vakarā paziņoja savā "Facebook" profila kontā.

Rīgas apgabaltiesa 19. oktobrī apelācijas kārtībā sāks izskatīt krimināllietu par Aijo aicinājumu gāzt varu Latvijā. Bēguļošana Krievijā viņam nav traucējusi ar aizstāvju palīdzību pārsūdzēt sev nelabvēlīgo spriedumu. Krievija, atsakoties Aijo izdot Latvijas varasiestādēm, ir piešķīrusi viņam patvērumu.

Vairāk uzzini "TV3 Ziņas" sižetā.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu