Pēc ceļojuma ar līgavaini ASV atrasta noslepkavota līgava

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Gabija Petito.
Gabija Petito. Foto: EPA/Scanpix

ASV Federālais izmeklēšanas birojs (FIB) konstatējis, ka Vaiomingas nacionālajā parkā atrastās mirstīgās atliekas pieder Gabijai Petito, kura pārveidotā busiņā ar līgavaini Braienu Londriju ceļoja pa Savienotajām Valstīm. Londrijs mājās atgriezās viens pats, bet jauniete tika izsludināta meklēšanā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Tiesu medicīnas ekspertīzes sākotnējie secinājumi liecina, ka 22 gadus vecā Petito tikusi nogalināta, taču sīkāka informācija par nāves apstākļiem un cēloni netiek sniegta.

Policija patlaban meklē 23 gadus veco Londriju, kura atrašanās vieta kopš 14. septembra nav zināma. Pagaidām Londrijs nav apsūdzēts nevienā noziegumā. 

Petito un Londrijs savu ceļojumu "Ford Transit" busiņā sāka jūlijā no Longailendas, plānojot oktobra beigās to noslēgt Oregonā. Taču augusta beigās Petito pārtrauca sazināties ar ģimeni. Viņas pēdējā zināmā atrašanās vieta bija dabas parks Vaiomingā.

1. septembrī Londrijs viens pats pārbrauca mājās Floridā, kur dzīvo viņa ģimene. Viņš nesazinājās ne ar Petito ģimeni, nedz arī policiju.

11. septembrī Petito ģimene vērsās Ņujorkas policijā par jaunietes pazušanu.

Augusta vidū pāri par ātruma pārkāpšanu aizturēja Jūtas štata Moābas ceļu policija. Pie policista apģērba piestiprinātās kameras ieraksts liecina, ka Petito esot raudājusi un sūdzējusies par savu psiholoģisko stāvokli. Policijas ziņojumā norādīts, ka Londrijs esot sūdzējies, ka Petito viņam strīda laikā iesitusi.

Moābas policija nesodīja jauniešus, taču nolēma viņus uz nakti nošķirt vienu no otra. Londrijs nakti aizvadīja motelī, kamēr Petito palika busiņā, kurā bija iekārtotas guļvietas.

Lieta piesaistījusi lielu sabiedrības uzmanību. Tai tiek rūpīgi sekots tādās sociālo tīklu platformās kā "TikTok", "Instagram" un "Twitter".

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu