"Man ir kauns par Saeimu!" Deputāti apspriež likumu, kas liegtu Lembergam apmeklēt parlamentu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aivars Lembergs
Aivars Lembergs Foto: Edijs Pālens/LETA

Ceturtdien, 23. septembrī, Saeimā notika lielas diskusijas par likumprojektiem, kas liegtu bijušajam Ventspils mēram, patlaban apcietinājumā esošajam Aivaram Lembergam apmeklēt parlamenta ēkas, vēsta "TV3 Ziņas".

Līdz tam Lembergs varēja brīvi ierasties parlamentā ēkās, lai apmeklētu, piemēram, sadarbības partnera – "Zaļo un zemnieku savienības" – frakciju un piedalītos lemšanā par vienu vai otru politisku jautājumu.

Šādas privilēģijas – bez īpašas caurlaides pieteikšanas apmeklēt Saeimas ēkas – ir visiem bijušajiem Augstākās Padomes deputātiem, kuri 1990. gada 4. maijā balsoja par Latvijas neatkarību. Starp viņiem arī Lembergs, kurš pirmajā instancē atzīts par vainīgu korupcijā.

Jauno konservatīvo deputāti kopā ar Artusu Kaimiņu iesniedza Saeimā likumprojektus, kas paredz aizliegt ienākt parlamenta ēkās bijušajiem deputātiem, pret kuriem noteiktas nacionālas vai starptautiskas sankcijas. Pēc būtības Lembergam, kuru ASV iekļāva tā sauktajā Magņitska sarakstā.

Likumprojektu autori neslēpa, ka tie uzrakstīti bijušam Ventspils mēram un ir dziļi simboliski, savukārt kritiķi – starp kuriem bija arī koalīcijas deputāti – pēla ieceri, uzsverot, ka tā ir juridiski nepilnvērtīga, turklāt slikta prakse rakstīt likumu vienam cilvēkam.

"Man ir kauns par Saeimu, ka mēs nopietni par to diskutējam. Es domāju, ka kolēģiem, kuriem ir laiks ģenerēt tādus projektus, būtu labāk padomāt, kā nodrošināt, lai pirmās instances tiesas spriedums būtu pieņemts nevis pēc 10 gadiem vai 15, bet ātrāk," norādīja Saeimas deputāts Andrejs Judins ("Jaunā Vienotība").

Video: "TV3 Ziņas sižets"

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu