VIDEO Noskaidro, ko likt 72 stundu evakuācijas somā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: OlegKovalevichh/Shutterstock.com/

Sociālajos tīklos piesaistījusi reklāma, kur aicina iedzīvotājus sagatavoties krīzes situācijai. Aizpildot testu, kurā ietverti 10 jautājumi, ir iespējams noskaidrot, vai esi gatavs evakuācijai, vēstī raidījums "Bez Tabu".

Somas svars nedrīkstot pārsniegt deviņas kilogramus, lai būtu komfortabli to nest. Jānis iesaka sadalīt visu pa nodalījumiem. Galvenā ir soma medicīnai, kas ir speciāli pielāgota.

"Ja mēs analizējam nelaimes gaidījumus kopumā pasaulē, tad skaidri redzam, ka šāda situācija var piemeklēt jebkurā brīdī. Visnevainīgākajā ceļojumā, kad esam aizbraukuši sauļoties, pēkšņi aizdegas viesnīca un ir jāpamet telpas. Tāpēc ir jāpadomā par somu ārkārtas situācijām, kur jāsaliek pats svarīgākais," komentē zemessargs, TV un radio raidījumu veidotājs Jānis Kļaviņš.

Somas filozofiju varot sadalīt trīs daļās. Vispirms izdzīvošanas nodalījums, tad ēdiens un trešā daļa būtu gulēšana. Vēl būtu jāpaņem arī rezerves drēbes, svarīgs arī nodalījums  "dažādi", kur ielikt pierakstu blociņu, baterijas, lukturīti, noderīgas lietas.

72 stundas jeb trīs diennaktis ir laiks, kad cilvēkam vajadzētu mācēt pašam tikt galā, līdz saņem palīdzību no valsts.

Mājaslapā sargs.lv ir apkopota nepieciešamā informācija, lai neapjuktu krīzes situācijā.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu