Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā svētdien svinēs Miķeļdienu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Publicitātes foto.

Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā šodien no plkst. 10 līdz 17 tiks svinēti rudens saulgrieži jeb Miķeļdiena, informēja muzeja pārstāve Līga Rimšēviča.

Viņa norādīja, ka šajā dienā muzejā notiks Miķeļdienas ražas tirgus, interesenti varēs apskatīt aitu izstādi, pagaršot rudens velšu zupu. Savukārt bērni varēs darboties "Siena leļļu" radošajā darbnīcā. Kurzemes zvejnieku ciema pļavā uzstāsies folkloras kopas "Putni", "Mālis", "Dimzēns", "Banga" un Rīgas vīru dziedkopa, dejos Agra Daņiļeviča deju skola "Dzirnas".

Rimšēviča atzīmēja, ka senajā laika skaitīšanas sistēmā Miķeļi iezīmē rudens saulgriežus, kad diena un nakts ir atkal vienādā garumā. Saimniecībā tas bija visbagātākais laiks, kad beigušies ražas novākšanas darbi, tādēļ līdz ar Miķeļiem tika svinētas arī Apjumības, ar bagātīgi klātiem galdiem un speciāli brūvētu alu.

Muzeja pārstāve uzsvēra, ka Miķeļdienas tirgū savu preci piedāvās vairāk nekā sešdesmit amatnieki un pārtikas mājražotāji. Latvijas amatnieki pircējus sagaidīs ar pinumiem, adījumiem, rotām dažādām gaumēm, kā arī tekstila, keramikas un koka darinājumiem. Pārtikas mājražotāji būs parūpējušies ne tikai par dārza veltēm, bet būs arī svaiga maize, sieri un gaļas produkti, pīrādziņi, kūkas un medus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu