Daudzstāvu mājā Bauskas pusē izceļas bīstams ugunsgrēks. Evakuēti 11 cilvēki, tajā skaitā bērni

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Daudzstāvu dzīvojamais nams. Ilustratīvs attēls.
Daudzstāvu dzīvojamais nams. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Lūka/LETA

Bīstams ugunsgrēks daudzdzīvokļu mājā Bauskas pusē pirmdien lika evakuēties 11 cilvēkiem. Neviens iedzīvotājs necieta, taču nelaime varēja nebūt tik postoša, ja degušā dzīvokļa saimnieks laikus parūpētos par ugunsdrošības ierīcēm, vēsta raidījums "Degpunktā".

Pirmdienas Uzvaras ciematā, Mežāžu ielā, sešstāvu mājas pēdējā stāvā izcēlās ugunsgrēks. Liesmas logos pamanīja kāda sieviete uz par redzēto pateica pirmā stāva iemītniekam Aleksejam, kurš devās skaidrot, kas noticis.

Kamēr glābēji vēl bija ceļā, satrauktie mājinieki sāka evakuēties. Viena no iedzīvotājām, kura tobrīd nebija mājās, izbijās vēl vairāk par tiem iemītniekiem, kuri bija uz vietas. Viņas trešā stāva dzīvoklī vieni paši bija palikuši bērni.

Ugunsdzēsēji saka – liesmas apdzēstas trīs stundu laikā, taču ne bez sarežģījumiem.

"Dzēšanas darbus apgrūtināja lielais sadūmojums un tas, ka dzīvoklī atradās daudz mēbeles un sadzīves mantas, kā rezultātā ugunsdzēsējiem glābējiem bija apgrūtināta pārvietošanās.

Un diemžēl jāsaka, ka arī šajā gadījumā ugunsdzēsēji glābēji nedzirdēja dzīvoklī skanam dūmu detektoru, kas, iespējams, savlaicīgi nostrādājot būtu brīdinājis mājokļa iemītniekus, vai kaimiņus par to, ka ir izcēlies ugunsgrēks un cilvēki daudz ātrāk būtu piezvanījuši uz tālruņa numuru 112," norāda Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Gribuste.

Ugunsgrēka iemesls vēl tiek skaidrots, bet neoficiāli zināms, ka "uz īso sagājusi" elektrība. Pats mājas saimnieks ugunsgrēka brīdī nebija mājās, bet otrdien plašākus komentārus sniegt atteicās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu