Mazāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju "dzeltenajā" režīmā atbalsta ātro siekalu testu izmantošanu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: CorinnaL/shutterstock

Mazāk nekā puse jeb 48% Latvijas iedzīvotāju atbalsta ierosinājumu drošai pakalpojumu saņemšanai "dzeltenajā" režīmā izmantojot ātros siekalu testus, liecina "Kantar TNS" aptaujas dati.

Latvijā, pieaugot saslimstībai ar Covid-19, arvien vairāk pakalpojumi būs pieejami tikai "zaļajā" režīmā – tos var saņemt vakcinēti vai Covid-19 pārslimojuši cilvēki – jeb arī daļēji drošajā jeb "dzeltenajā" drošības režīmā (var saņemt pret Covid-19 vakcinētie, to pārslimojušie vai arī tie, kuri var uzrādīt negatīvu Covid-19 testu), ziņo "TV3 Ziņas".

Testēšanas kontekstā ir izskanējis ierosinājums padarīt pakalpojumus pieejamākus, "dzeltenajā" režīmā ļaujot izmantot arī tā dēvētos ātros siekalu testus, kurus cilvēkiem būtu jānodod pie ieejas, piemēram, veikalos vai citās pakalpojumu sniegšanas vietās.

Aptaujas dati gan liecina, ka ierosinājums ir pretrunīgi vērtēts – nedaudz mazāk kā puse jeb 48% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 60 gadiem ir norādījuši, ka atbalsta ierosinājumu drošai pakalpojumu saņemšanai Latvijā izmantot ātros siekalu testus. 17% teikuši, ka noteikti atbalsta, bet 31%, ka drīzāk atbalsta.

Taču liela daļa jeb 38% iedzīvotāju ir norādījuši, ka šo ierosinājumu neatbalsta, tostarp 19% – drīzāk neatbalsta un tikpat noteikti neatbalsta.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu