Vācijā pēc neierašanās tiesā aizturēta 96 gadus vecā bijusī koncentrācijas nometnes sekretāre (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: New Africa/Shutterstock

Vācijā varasiestādes aizturējušas 96 gadus veco bijušo Štuthofas koncentrācijas nometnes sekretāri Irmgardi Furhneri, kas noteiktajā laikā nebija ieradusies tiesā, pavēstīja tiesas pārstāve.

Furhnerei tiesā bija jāierodas plkst.10 saistībā ar apsūdzībām par aptuveni 10 000 cilvēku nogalināšanas atbalstīšanu laikā, kad viņa Otrā pasaules kara gados bija SS komandiera sekretāre Štuthofas nometnē, netālu no Dancigas.

Sieviete ceturtdienas rītā pameta savu dzīvesvietu Hamburgas pievārtē un ar taksometru devās uz metro staciju, sacīja tiesas pārstāve Frederike Milhofere, piebilstot, ka viņas tālākais ceļš nav bijis zināms.

Tā kā Furhnere noteiktajā laikā neieradās tiesā, prezidējošais tiesnesis izdevis viņas aizturēšanas orderi un norādījis, ka lietas izskatīšana varēs sākties, kad būs izvērtēts, vai 96 gadus vecā apsūdzētā spēj piedalīties procesā.

Tiesa izlems, vai paturēt viņu apcietinājumā.

Tiesnesis Dominiks Gross nolēma, ka prāva tiek atlikta līdz 19.oktobrim.

Kopš Vācijā 2011.gadā bijušais koncentrācijas nometnes sargs Džons Demjaņuks tika notiesāts par to, ka bijis daļa no nacistu režīma slepkavību mašinērijas, prokurori paplašinājuši izmeklēšanu apjomu, pievēršoties ne tikai tiem, kas ir tieši atbildīgi par noziegumiem.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu