Valkā Valsts policija par velosipēdu zādzībām aiztur trīs vīriešus (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Robert Kneschke/shutterstock.com

Valsts policijas (VP) Valkas iecirkņa policisti par vairāku velosipēdu zādzībām pagājušajā nedēļā aizturējuši trīs vīriešus, informēja VP Vidzemes reģiona pārvaldes pārstāve Zane Vaskāne.

Šī gada septembrī VP Vidzemes reģiona pārvaldē Valkas iecirknī tika sākts kriminālprocess par vairāku velosipēdu zādzību Valkā, Merķeļa ielā un Ausekļa ielā. Nenoskaidrota persona, iekļūstot vairākos mājas pagrabos, nozagusi velosipēdus. Tāpat vairāki velosipēdi nozagti arī no mājas kāpņutelpas. Kopumā policisti konstatējuši, ka nozagti vairāk nekā desmit velosipēdi.

Kā stāstīja Vaskāne, veicot neatliekamās izmeklēšanas darbības, policisti aizturēja trīs vīriešus, kuri jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā. VP amatpersonas atrada un izņēma daļu no nozagtajiem velosipēdiem. Pašlaik pieci velosipēdi jau atdoti to īpašniekiem.

Par notikušo VP sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175.panta 3.daļas - par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas, kas paredz sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, ar piespiedu darbu vai ar naudas sodu.

Policijā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Policija aicina iedzīvotājus parūpēties par savu velosipēdu drošību, un glabāt tos labi pārdomātā vietā. Kāpņu telpas un pirmo stāvu balkoni ir viegli pieejami zagļiem, tāpēc tur divriteņus turēt nav ieteicams.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu