"Printful" valdei pievienojies "TripAdvisor" finanšu direktors

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Printful" izpilddirektors Dāvis Siksnāns.
"Printful" izpilddirektors Dāvis Siksnāns. Foto: Evija Trifanova/LETA

"Draugiem Group" uzņēmuma "Printful" valdei pievienojies vēl viens neatkarīgs valdes loceklis, tūrisma portāla "TripAdvisor" finanšu direktors Ernsts Tenisens, paziņoja uzņēmums.

Jūlijā uzņēmuma valdei pievienojās pirmais neatkarīgais valdes loceklis - "Luminor Bank" padomes priekšsēdētājs Nils Melngailis.

Pirms pievienošanās "TripAdvisor" komandai Tenisens bija finanšu direktors uzņēmumā "Cimpress", kas ir māteskompānija uzņēmumiem, kas speciālizējas personalizētu produktu ražošanā, tostarp "Vistaprint", "Pixart Printing" un "ExaPrint".

"Esam pagodināti, ka mūsu komandai pievienojies tik augsta līmeņa profesionālis ar zināšanām pieprasījumdrukas nozarē un pieredzi publiskos uzņēmumos. Vēl viena neatkarīga valdes locekļa pievienošanās komandai spēcinās Printful attīstību," komentēja "Printful" izpilddirektors un līdzdibinātājs Dāvis Siksnāns.

Tenisens strādās kā uzņēmuma revīzijas komitejas loceklis un konsultēs akcionārus un vadības komandu finanšu un stratēģiskos jautājumos.

Pēc "Printful" pārstāvju paustā, Tenisena plašā starptautiskā pieredze kā publiskā uzņēmuma "TripAdvisor" finanšu direktoram noderēs "Printful", formulējot turpmākos stratēģiskos virzienos, attīstot korporatīvās pārvaldības prakses un gatavojoties potenciāliem kapitāla tirgus darījumiem.

"Ar lielu prieku pievienojos "Printful" komandai tik aizraujošā uzņēmuma attīstības posmā. Uzņēmums ir radījis iespaidīgu e-komercijas platformu ar lieliskiem produktiem un biznesa modeli. Uzskatu, ka "Printful" ir un būs liela nozīme e-komercijā," sacīja Tenisens.

Tenisenam ir pieredze finanšu nozarē arī kā investīciju bankas "Morgan Stanley" izpilddirektoram un "Deutsche Bank" investīciju nodaļas vadītājam telekomunikāciju un plašsaziņas līdzekļu nozarē. Papildus tam Tenisens ieguvis izglītību biznesa administrācijā Nīderlandē un Oregonas Universitātē ASV.

Tādējādi turpmāk "Printful Inc." valdē darbosies seši valdes locekļi - uzņēmuma izpilddirektors Siksnāns, ražošanas vadītāja Zane Levša, investora "Bregal Sagemount" pārstāvis Adams Fullers, valdes priekšsēdētājs Lauris Liberts, kā arī neatkarīgie valdes locekļi Melngailis un Tenisens.

"Printful" ir Latvijas pirmais "vienradzis" jeb jaunuzņēmums, kas sniedzis vairāk nekā viena miljarda ASV dolāru tirgus vērtību. Uzņēmums nodrošina apdrukas un šūšanas ārpakalpojumus.

"Printful Inc." meitasuzņēmuma "Printful Latvia" apgrozījums 2020.gadā bija 47,243 miljoni eiro, savukārt peļņa - 13,982 miljoni eiro. "Printful" birojos Rīgā, Cēsīs un ražotnēs Mārupē strādā vairāk nekā 590 darbinieku. Visā pasaulē "Printful" komandā strādā vairāk nekā 1800 cilvēku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu