Rīdzinieks neizpratnē, kā "EuroPark" fiksē transprotlīdzekļu uzturēšanos autostāvietā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Automašīnas stāvvietā
Automašīnas stāvvietā Foto: LETA

Rīdzinieks Gints savu spilgi zilās krāsas automašīnu novietoja stāvlaukumā Juglā. Par pavadītajām minūtēm, viņam nācās šķirties no 25 eiro, jo izrādās vīrietis apstājās maksas autostāvvietā, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Sods ir jāsamaksā divu nedēļu laikā. Gintam paveicās, jo paskastītē viņš ieskatījās tieši vienu dienu pirms soda apmaksas termiņa beigām. Apskatot fiksēto pārkāpuma fotogrāfiju, vīrietis ir apmulsis, jo nav skaidri norādīts, ka tik tiešām mašīna ir bijusi novietota stāvvietā.

Vīrieti mulsina fakts, ka sodu varējis saņemt arī šoferis, kurš stāvlaukumā iebraucis tikai, lai apgrieztos, nevis apstātos.

Automašīnas šoferis arī nesaprot, kāpēc sodu saņēmis vēstulē nevis elektroniski e-pastā, kurā viņš katru dienu ielūkojas.

Firmas pārstāvis Roberts Bomis norāda, ka iebraucot stāvvietā tiek fiksēts iebraukšanas un izbraukšanas laiks, šos datus salīdzina ar veikto apmaksu, ja tāda nav bijusi, tad diemžēl piešķirs soda kvīti. Turklāt, konkrēto stāvvietu trīsdesmit minūtes var izmantot bez maksas, tomēr apstāšanās ir jāreģistrējas aplikācijā.

Firmas darbinieks norāda, ja transportlīdzeklis novietots stāvēšanai (atrodas stāvvietā ilgāk par CSN minētajām 5 minūtēm), ir pamats uzskatīt, ka autostāvvieta izmantota stāvēšanai, un, ja nav veikta apmaksa, "EuroPark" izraksta minēto līgumsodu.

Patērētāju tiesību un aizsardzības centra pārstāva Santa Zarāne atgādina, ja šoferis nav apmierināts par piemēroto sodu, to ir iespējams pārsūdzēt, vēršoties pie uzņēmuma. Turklāt, iedzīvotājam ir jābūt sasniedzamam savā deklarētajā adresē jeb jāieskatās pastkastītē biežāk.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu