"75 miljoni tika noskaloti podā..." Fjūrijs pauž sašutumu par Usika uzvaru cīņā pret Džošua

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Taisons Fjūrijs
Taisons Fjūrijs Foto: AFP/SCANPIX

Lielbritānijas bokseris Taisons Fjūrijs sarunā ar "iFL TV" atklāja, ka ir sašutis par tautieša Entonija Džošua zaudējumu cīņā pret Oleksandru Usiku.

Septembra izskaņā cīņas sporta pasauli pārsteidza Oleksandrs Usiks negaidīti pārspējot Lielbritānijas bokseri Entoniju Džošua, savā rīcībā iegūstot WBA, IBF, IBO un WBO pasaules čempiona jostas.

Gada pirmajā pusē tika izziņots, ka vasarā ilgi gaidīto dueli, kurā uz spēles būtu liktas visas čempionu jostas, aizvadīs Taisons Fjūrijs un Entonijs Džošua.

Tomēr Fjūrija šonedēļ gaidāmās cīņas pretinieks Deontejs Vailders izmantoja tiesības pieprasīt trešo cīņu pret britu bokseri. Tā rezultātā Fjūrijs bija spiests piekrist pretinieka maiņai un supercīņa pret Džošua tika nolikta "plauktā".

Iepriekš mediji lēsa, ka par Fjūrija un Džošua dueli abi bokseri sadalītu aptuveni 200 miljonus sterliņu mārciņu (235 miljoni eiro).

Tieši finansiālais aspekts ir galvenais iemesls, kāpēc Fjūrijs pauda sašutumu par tautieša zaudējumu.

"Kāpēc lai es būtu priecīgs. 75 miljoni tika noskaloti podā. Jā, es nebiju priecīgs, ka viņš zaudēja," sacīja Fjūrijs.

"Es ne mazākajā mērā nebiju priecīgs. Visi, kas bijām istabā, skatoties cīņu kliedzām: "Aiziet, uzvari, trāpi to lielo sitienu ar labo roku"," piebilda bokseris.

Par spīti tam, ka Fjūrijs iepriekš par savu tautieti ir izteicies ne pārāk glaimojoši, šķiet tas bijis tikai, lai pārdotu iespējamo cīņu.

"Es tiešām gribēju, lai viņš uzvar. Es vienmēr gribu, lai Entonijs uzvar. Mums ir sava veida britu sāncensība, bet es negribēju, lai viņu uzvar kāds cits, izņemot mani pašu," sacīja Fjūrijs.

Gadījumā, ja Fjūrijs gaidāmo cīņu pret Vailderu zaudētu, viņš varētu aizvadīt dueli pret Džošua, tomēr nav šaubu, ka bez čempiona jostu pievienotās vērtības cīņa nebūtu tuvu tik ienesīga, cik tā varēja būt šajā vasarā.

Fjūrija un Vaildera trešā savstarpējā cīņa norisināsies svētdienas rītā, aptuveni plkst. 7 pēc Latvijas laika.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu