Gadiem ilgi nav atrisināta piesārņojuma problēma Dreiliņu mežā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: FedBul/Shutterstock.com

Dreiliņu mežā jau gadiem ilgi tiek piemēslots, turklāt atkritumi tur tikuši pat dedzināti, vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums 4. studija.

Alfrēds Stinkulis raidījumam ziņojis, ka pirmo talku Dreiliņu mežā sarīkojis pirms četriem gadiem, kad ieradies Latvijā no Amerikas, taču jau pēc trim mēnešiem atkal viss bijis piemēslots. 

"Tajā brīdī pārvaldnieki - "Rīgas meži" - neko nebija darījuši, un tad runa bija par to, ka vajag aiztaisīt to mežu ciet, aiztaisīt visus ceļus ciet, lai te nevar katrs iebraukt un mēslot. Tas prasīja divus gadus, lielu rakstīšanos, cīnīšanos, sazināšanos ar viņiem, ar policiju, un beidzot viņi tos vārtus uzlika," atcerējās Stinkulis.

"Pilnīgi noteikti tā ir viena no mūsu sāpīgajām vietām pilsētas teritorijā, un tā cīņa ir grūta, bet īstenībā nekas īpaši nelīdz. Sliktākais, kas var būt - vieta ir caurbraucama, pa vienu galu var iebraukt, pa otru izbraukt, attiecīgi - pa ceļam izmest atkritumus. Vieta ir nost no apdzīvotām vietām, no cilvēku teritorijām," atzina SIA "Rīgas meži" Rīgas mežniecības mežzinis Uldis Gaiss.

Gaiss norādīja, ka ir bijusi uzstādīta videonovērošanas kamera, taču tā nozagta.

"Esam uzlikuši četras barjeras, kas tiek regulāri salauztas; kamēr tās nav salauztas, tikmēr tās strādā, ļoti labi strādā, bet diemžēl tie, kuri vēlas salauzt, var visu," sacīja Gaiss.

SIA "Rīgas meži" skaidroja, ka metāla norobežojumus var izvietot, bet tos pavisam drīz vienkārši ņems un nozags, lai nodotu metāllūžņos. 

Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis informēja, ka kameras, kuras pēdējā laikā uzstādītas dārziņu teritorijā - vietā, kur "situācija ir vēl drūmāka" – ir devušas rezultātu.

"Ir bijušas atsevišķas kameras, kas mēneša laikā parūpējas par desmitiem administratīvo procesu, kur mēs varam uzsākt pēc kameru ierakstiem, atpazīt arī konkrēto personu un piemērot sodus," skaidroja Sadovskis.

Sods par atkritumu izmešanu tam neparedzētā vietā ir no 70 līdz 1000 eiro, bet par mežā izgāztiem būvgružiem soda naudā var nākties samaksāt vairākus simtus un, iespējams, pat 1000 eiro, norādīja Sadovskis.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu