Juhņēviča: No 15. oktobra sāksies izbraukuma vakcinācija 50 vietās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nacionālā veselības dienesta (NVD) Vakcinācijas projekta nodaļas vadītāja Eva Juhņēviča
Nacionālā veselības dienesta (NVD) Vakcinācijas projekta nodaļas vadītāja Eva Juhņēviča Foto: Zane Bitere/LETA

No 15. oktobra sāksies izbraukuma vakcinācija 50 vietās, kas atrodas 38 apkaimēs Rīgā, kur vakcināciju realizēsim ar 3 speciāli pielāgotiem autobusiem. Vakcinācija notiks pēc dzīvās rindas principa, LTV Ziņu dienesta raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja vakcincijas projekta biroja vadītāja Eva Juhņēviča.

Eva Juhņēviča raidījumā sacīja, ka kopumā Latvijā no kopējā iedzīvotāju skaita Covid-19 vakcināciju ir pabeiguši 47% un uzsākuši vairāk kā 50%. Pēdējās dienās vērojama lielāka vakcinācijas aktivitāte – piektdien ap 10 000 iedzīvotāju vakcinēti, sestdien pāri 5 000.

"Šonedēļ atvērsim trīs vakcinācijas centrus Rīgā, nedēļas laikā sāks darboties vakcinācijas centri arī citās pašvaldībās – Bauskā, Aizkrauklē, Jūrmalā, Daugavpilī, Madonā, Valmierā, Talsos un citur. Plašāka informācija būs pieejama trešdien," sacīja vakcincijas projekta biroja vadītāja. 

Tāpat Juhņēviča norādīja, ka otrdien plānota "Janssen" vakcīnas pret Covid-19 nākamā piegāde – saņemsim 31 200 vakcīnu. Vakcīnu krājumi Latvijā šobrīd ir vairāk kā 500 000.

Jau ziņots, ka, operatīvi reaģējot uz Ministru kabineta lēmumu par prasībām ārkārtējās situācijas laikā un iedzīvotāju augošo interesei saņemt vakcīnas pret Covid-19, no šodienas tiks paplašinātas vakcīnas pret Covid-19 saņemšanas iespējas.

Vakcinācija tuvāk cilvēku ikdienas gaitām tirdzniecības centros tiks turpināta. Vairāki vakcinācijas punkti turpinās darbību, nemainot lokāciju, daži punkti tiks pārvietoti pie ieejas vai ārā pie tirdzniecības centriem, nodrošinot vakcināciju mobilajos punktos. Atsevišķi punkti tiks slēgti, bet tiem ir rastas alternatīvas lokācijas, kas šonedēļ arī sāks darboties.

Rīgā vakcinācijas punkti bez izmaiņām turpinās strādāt tirdzniecības centros "Galerijā Centrs", "Rīga Plaza", "Ikea", "Dole", "Sāga" un bez izmaiņām darbu turpinās arī "Top Valdlauči" vakcinācijas punkts.

Vakcinācijas punkti pie ieejas tiks pārcelti "Imanta tirgū" un "Akropolē", kurā no šodienas būs ne tikai āra vakcinācijas telts, bet vēlāk būs arī izvietoti mobilie punkti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu