VIDEO ⟩ Lidsabiedrība "airBaltic" debesīs rada unikālu zīmējumu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: JANIS LAIZANS/REUTERS

Lai atzīmētu Latvijas lidsabiedrības "airBaltic" 26. gadadienu, viens no "airBaltic" Pilotu akadēmijas studentiem Latvijas debesīs radīja unikālu skaitļa 26 zīmējumu.

Šis lidojums norisinājās studenta regulārās apmācības ietvaros "airBaltic" Pilotu akadēmijā un tika veikts kopā ar pieredzējušu instruktoru. Lidojumam tika izmantota Diamond DA40 – efektīvākā mācību lidmašīna, kāda šobrīd ir pieejama.

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss) norāda: "Kopš pandēmijas sākuma "airBaltic" veikusi ievērojamas pārvērtības, paātrinot izmaiņas, kas nepieciešamas nākotnes izaugsmei. Pēdējos 26 gados esam sasnieguši ievērojamus panākumus un esam labi pozicionēti, lai no šīs krīzes izkļūtu vēl spēcīgāki. Mēs pateicamies mūsu darbiniekiem, pasažieriem un partneriem, kuri bijuši kopā ar mums šajā ceļojumā."

Video: Lidsabiedrība "airBaltic" debesīs rada unikālu zīmējumu

Lidsabiedrība dibināta 1995. gada agrā rudenī, Latvijas valstij un Scandinavian Airlines (SAS) vienojoties par kopuzņēmuma izveidi.

Tā paša gada 1. oktobrī airBaltic veica pirmo komerciālo lidojumu no Rīgas uz Stokholmu ar SAAB 340 lidmašīnu. 1995. gada oktobrī "airBaltic" pārvadāja 4 400 pasažierus un veica 209 lidojumus. Pa šiem 26 gadiem "airBaltic" kopumā pārvadājusi vairāk nekā 46 miljonus pasažieru un veikusi vairāk nekā 780 000 lidojumu.

Šobrīd "airBaltic" flotē ir 32 Airbus A220-300 lidmašīnu, padarot airBaltic par pasaulē lielāko šī tipa lidmašīnu operatoru. Lidsabiedrība savieno Baltijas reģionu, veicot tiešos lidojumus vairāk nekā 90 maršrutos. Uzņēmums šobrīd nodarbina vairāk nekā 1 366 profesionāļus.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu