"Viņu atvedīs ar varu." Ksenija Sobčaka ignorē izmeklētāju pavēsti saistībā ar traģisko autoavāriju (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: xenia_sobchak/ Instagram

Lai izmeklētu 9. oktobra traģisko avāriju Sočos, likumsargiem ir nepieciešama Krievijas TV personības Ksenijas Sobčakas liecība.

Izmeklētāji ir sākuši rekonstruēt 9. oktobra Soču nāvējošās avārijas notikumus. Avārijas dienā Ksenija Sobčaka steidzās uz lidmašīnu, tādēļ viņas mašīnas vadītājs pilnā ātrumā brauca, aizmirstot par visiem noteikumiem. 

Negadījumā gāja bojā 35 gadus veca sieviete, vēl divi cilvēki atrodas slimnīcā un jau nākuši pie samaņas. Sobčakas automašīnas vadītājs Oļegs Cojs atzina savu vainu, šobrīd atrodas mājas arestā un gaida izmeklēšanas noslēgumu.

Lai noslēgtu izmeklēšanu, ir nepieciešama informācija par šīs traģēdijas "galveno varoni" - Kseniju Sobčaku. Izmeklētāji vēlas noskaidrot, vai viņas klātbūtne un uzvedība automašīnas salonā ietekmēja vadītāja uzvedību.

Bet zvaigzne negrasās doties uz Sočiem, lai piedalītos izmeklēšanā. Saskaņā ar plašsaziņas līdzekļiem, Ksenija Sobčaka lido uz Parīzi, lai uzņemtu nākamo video savam "Youtube" kanālam.

"Ja tiek ierosināta krimināllieta, un tās ietvaros tiek noteikts visu negadījuma dalībnieku statuss - kurš ir liecinieks, kurš ir aizdomās turamais, kurš ir apsūdzētais, tad visiem šiem cilvēkiem ir jāierodas uz nopratināšanu. Protams, ar nosacījumu, ka viņi visi ir pienācīgi informēti par šādas nopratināšanas nepieciešamību," skaidroja jurists Aleksejs Ivanovs.

Pareiza paziņošana ir tad, kad lieciniekam vai apsūdzētajam tiek izsniegta pavēste ar izmeklēšanas datumu un vietu, kas ir parakstīta. Ksenijas Sobčakas gadījumā tā ir Soču apgabala izmeklēšanas nodaļa.

"Ja šādu pavēsti saņēma liecinieks un viņš (viņa) bez pamatota iemesla neierodas izmeklēšanas vietā, tad viņu tur var nogādāt ar varu," piebilda advokāts.

"Ir skaidri izklāstīts pamatoto iemeslu loks, kādēļ liecinieks var neierasties pēc izmeklētāju lūguma. Parasti tās ir liecinieka vai viņa tuvāko radinieku veselības problēmas. Jebkurā gadījumā viņam ir pienākums par to iepriekš brīdināt izmeklētājus," stāsta jurists.

15. oktobrī desmitiem mediju pārstāvju gaidīja Ksenijas Sobčakas ierašanos Soču policijas iecirknī. Viņi, tāpat kā likumsargi, vēlējās jautāt, kāpēc Sobčaka nepalika palīdzēt cietušajiem pēc avārijas, bet aizbēga uz lidostu, prom no notikuma vietas. Ātro palīdzību izsauca citi cilvēki.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu