ES prezidente atsakās finansēt "dzeloņstieples un mūrus" uz ES ārējām robežām (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Slovēnijas dāvinātais dzeloņstiepļu žogs uz Latvijas-Baltkrievijas robežas.
Slovēnijas dāvinātais dzeloņstiepļu žogs uz Latvijas-Baltkrievijas robežas. Foto: Jānis Vingris

Eiropas Savienības (ES) prezidente Urzula fon der Leiena piektdien, 22. oktobrī, paziņojusi, ka, neskatoties uz vairāku dalībvalstu prasībām, Brisele nepiešķirs līdzekļus žogu būvniecībai uz bloka ārējām robežām nelegālās imigrācijas plūsmu apturēšanai.

Pēc pašas teiktā, fon der Leiena Eiropas Savienības (ES) samitā dalībvalstu līderiem esot uzsvērusi, ka saskaņā ar ilgstoši uzturēto Briseles nostāju "finansējuma dzeloņstieplēm un mūriem nebūs".

Virkne dalībvalstu, kas cenšas apturēt nelegālo imigrantu pastāvīgos mēģinājumus pārvarēt to robežas, pastiprinājušas spiedienu uz Briseli, lai panāktu finansiālo atbalsti žogu izbūvei uz to robežām.

Visaktīvāk šo jautājumu lobē Polija un Lietuva, kas pēdējā laikā pakļautas pastiprinātam nelegālo imigrantu spiedienam, ko organizē kaimiņos esošā Baltkrievija.

ES apsūdz Minsku par Tuvo Austrumu un Āfrikas valstu pilsoņu transportēšanu uz Baltkrieviju un to novirzīšanu uz Lietuvas, Polijas un Latvijas robežu, piespiežot tos nelegāli doties uz bloka teritoriju, lai tādējādi atriebtos Briselei un ES dalībvalstīm par sankcijām, kas tika ieviestas pēc pagājušā gada Baltkrievijas prezidenta vēlēšanu rezultātu viltošanas un tai sekojošo masu protestu brutālās apspiešanas.

"Baltkrievijas valdības rīcību mēs uzskatām par hibrīduzbrukumu," žurnālistiem Briselē atkārtoti norādīja arī fon der Leiena.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu