ASV drona triecienā Sīrijā nogalināts viens no "Al Qaeda" līderiem (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: STRINGER/REUTERS

ASV drona (bezpilota lidaparāta) triecienā Sīrijā ir nogalināts viens no teroristu organizācijas "Al Qaeda" līderiem.

Drona trieciens notika divas dienas pēc tam, kad Sīrijas dienvidos notika uzbrukums militārai bāzei, kuru izmanto ASV vadītā koalīcija cīņai pret džihādistu grupējumu "Islāma valsts".

"ASV gaisa triecienā šodien Sīrijas ziemeļrietumos tika nogalināts viens no "Al Qaeda" vecākajiem līderiem Abdulhamids al Matars," paziņoja ASV Centrālās pavēlniecības preses sekretārs, armijas majors Džons Rigsbijs.

"Šī "Al Qaeda" vecākā līdera likvidācija sagraus teroristu organizācijas spēju turpmāk plānot un veikt globālus uzbrukumus," sacīja Rigsbijs.

Septembra beigās Pentagons nogalināja citu "Al Qaeda" komandieri Sīrijā Salimu Abu Ahmadu, īstenojot gaisa triecienu pie Idlibas Sīrijas ziemeļrietumos. Centrālā pavēlniecība informēja, ka viņš bija atbildīgs par "transreģionālu "Al Qaeda" uzbrukumu plānošanu, finansēšanu un apstiprināšanu".

""Al Qaeda" turpina radīt draudus Amerikai un mūsu sabiedrotajiem. "Al Qaeda" izmanto Sīriju par drošu patvērumu, lai atjaunotos, koordinētos ar ārējām filiālēm un plānotu ārējas operācijas," sacīja Rigsbijs.

Sīrijā notiekošais pilsoņkarš ir radījis kaujaslauku, kurā cīnās ārvalstu armijas, kaujinieki un džihādisti. Šajā karā, kas sākās 2011.gadā ar brutālām represijām pret demonstrantiem, ir nogalināt apmēram pusmiljons cilvēku.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu