Uzņēmējs neizpratnē par VID prasību atmaksāt dīkstāves pabalstus (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Halfpoint/Shutterstock

Uzņēmējs Kristaps Lūsis pārsteigts par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) prasību atmaksāt uzņēmuma darbiniekiem pirms kāda laika izmaksātos dīkstāves pabalstus, vēstī LTV raidījums "4. studija".

VID situāciju skaidro, ka uzņēmums nav izpildījis kritēriju atbalsta saņemšanai, kas secināts pēc pārbaudes.

Kristapam Lūsim pirms pandēmijas bijuši 15 veikali un viena kafejnīca, kas vēlāk slēgta. Vēlāk arī apturēta konditorejas ceha darbība, jo bija krities pieprasījums.

Uzņēmējs pēc atbalsta vērsies VID, lai darbinieki nepaliktu bez iztikas līdzekļiem.

"Mēs arī rakstījām iesniegumu par to, ka šī vieta ir slēgta, iesniegumā arī tika norādīts, ka šajā konkrētajā vietā mēnesī ir nulle apgrozījums, un tika norādīts, ka pārējās struktūrvienības strādā.

Par tiem cilvēkiem, kas strādā šeit, tika pieprasīts dīkstāves pabalsts, uz ko mēs saņēmām pozitīvu atbildi, mums tika piešķirts dīkstāves pabalsts visiem šiem darbiniekiem,"

stāstīja Lūsis. Pēc mēneša darbinieki saņēmuši dīkstāves pabalstu.

Pēc gandrīz diviem gadiem, VID pieprasa naudu atmaksāt uzņēmējam un nevis darbiniekiem, kas šo naudu saņēma.

"Šī motivācija, kāpēc šis dīkstāves pabalsts tiek pieprasīts atpakaļ, ir tā dēļ, ka mēs esam norādījuši nepatiesu informāciju.

Nu man šāds pārmetums šķiet dīvains, jo kādu nepatiesu informāciju mēs esam norādījuši? Uz papīra ir rakstīts, ka mēs esam slēguši tikai šo struktūrvienību, ka pārējās struktūrvienības turpina darbu," neizpratnē uzņēmējs.

VID pārstāve Inta Vagale norāda, ka viens no kritērijiem dīkstāves pabalsta izmaksai darbiniekiem bija uzņēmuma apgrozījuma samazināšanās par 30%.

"Šis viens no galvenajiem kritērijiem balstīts uz visu uzņēmumu, ienākumu samazinājumam jābūt nevis konkrētā filiālē, bet visā uzņēmumā," skaidroja VID pārstāve.

Uzņēmējs nolēmis cīnīties: "Mēs esam šo lēmumu pārsūdzējuši [VID] ģenerāldirektorei, šobrīd gaidām viņas redzējumu, lēmumu."

Lūsis gan nav vienīgais kas nonācis šādā situācijā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu