Eiropas Zāļu aģentūra apstiprina "Moderna" poti revakcinācijai pret Covid-19

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Eiropas Zāļu aģentūra (EZA) ir apstiprinājusi "Moderna" potes pret Covid-19 izmantošanu par 18 gadiem vecāku cilvēku revakcinācijai, ziņo LTV raidījums "Rīta Panorāma".

Eiropas Zāļu aģentūra informēja, ka "Moderna" vakcīnas "Spikevax" trešā deva, kas injicēta sešus līdz astoņus mēnešus pēc otrās devas, palielina antivielu līmeni pieaugušajiem, kam tas bija sācis samazināties.

Veselības aizsardzības institūcijas Eiropas Savienības dalībvalstīs var izdot oficiālus ieteikumus par balstvakcināciju saskaņā ar vietējo epidemioloģisko situāciju.

Eksperti arī informēja, ka iespējamas blaknes pēc papildu devas ir līdzīgas tām, kas ļoti retos gadījumos bija konstatētas pēc otrās potes.

Šomēnes apstiprināta "Pfizer/BioNTech" balstvakcīnas par 18 gadus vecākiem cilvēkiem, kā arī abu preparātu papilddevas cilvēkiem ar īpaši novājinātu imūnsistēmu.

Vadošie Latvijas eksperti jau norādījuši, ka tieši "Moderna" preparāts ir visefektīvākais. To iesaka izmantot arī kā pirmo poti iedzīvotājiem no 25 gadu vecuma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu