Lietuvā migrantu izmitināšanas vietā izcēlušās nekārtības; sakosti vairāki robežsargi (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars

Lietuvas robežsargi aizvadītajā diennaktī piespieduši doties atpakaļ uz Baltkrieviju 96 migrantus, kuri nelikumīgi mēģinājuši iekļūt Lietuvā, bet vienā no migrantu izmitināšanas vietām viņiem nācies tikt galā ar nekārtībām, trešdien paziņojis Lietuvas Valsts robežsardzes dienests (VSAT).

Kā norāda robežsardze, saskaņā ar provizorisku informāciju nekārtības Medininku Ārvalstnieku reģistrācijas centra sieviešu sektorā otrdienas vakarā izraisījušas piecas migrantes no Āfrikas valstīm, kas izturējušās agresīvi, mēģinājušas kādai irākietei atņemt mantas, trokšņojušas un izkliegušas draudus.

Kad iejaukušies robežsargi kopā ar Polijas policistiem, kas palīdz uzturēt kārtību šai izmitināšanas vietā, agresīvās sievietes mēģinājušas izlauzties caur sektora vārtiem. Viena no viņām iekodusi rokā robežsargam un mēģinājusi iekost arī plecā, vēlāk iekodusi rokā poļu policistam un centusies iekost kaklā vēl citam lietuviešu robežsargam, teikts VSAT paziņojumā.

Saprotot, ka vārdiski brīdinājumi nelīdzēs un konflikts saasinās, viens no Polijas policistiem atstūmis sievieti un pa gabalu uzpūtis asaru gāzi, uzbrucēja paspējusi aizgriezties, bet tūlīt nomierinājusies. Aprimušas arī pārējās nekārtību cēlējas, norāda robežsardze.

Uz Ārvalstnieku reģistrācijas centru izsauktie neatliekamās palīdzības mediķi pārlīmējuši kodumu vietas ar plāksteriem, bet nekāda cita palīdzība nedz tiesībsargājošo iestāžu darbiniekiem, nedz agresīvākajai ārvalstniecei nav bijusi vajadzīga.

Sektora apsardzība pastiprināta. Tiek izskatīts jautājums, vai uzsākt izmeklēšanu par pretošanos tiesībsargājošo iestāžu darbiniekiem, teikts paziņojumā.

Kā vēstīts, krasi pieaugot nelegālo migrantu plūsmai pāri Baltkrievijas robežai, Lietuva vasarā izsludināja ārkārtējo situāciju. Kopš 3.augusta saskaņā ar iekšlietu ministres Agnes Bilotaites rīkojumu Lietuvas robežsargi migrantiem liek doties atpakaļ.

No gada sākuma līdz šim rīkojumam Lietuvā tika aizturēti vairāk nekā 4200 nelegālo migrantu, bet kopš rīkojuma stāšanās spēkā šķērsot robežu neatļautās vietās liegts vairāk par četriem tūkstošiem ārvalstnieku.

Lietuvas amatpersonas norāda, ka Baltkrievijas režīms apzināti veicina migrantu plūsmu pāri abu valstu robežai, jo Lietuva atbalsta Baltkrievijas demokrātisko opozīciju un ir sniegusi patvērumu tās līderei Svjatlanai Cihanouskai.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu