Skride gatavs brīvdienās iesaistīties Covid-19 pacientu aprūpē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Saeimas deputāts Andris Skride
Saeimas deputāts Andris Skride Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimas deputāts, kardiologs Andris Skride (AP) pauž gatavību kā mediķis brīvdienās iesaistīties Covid-19 pacientu aprūpē, ja rastos tāda nepieciešamība.

Skride aģentūrai LETA norādīja, ka ir izgājis Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas kursus un apguvis, kā aprūpēt arī smagi saslimušos Covid-19 pacientus.

Atbildot arī uz jautājumu, vai būtu gatavs ieņemt veselības ministra ministra amatu, ja tas kļūtu vakants, deputāts vērsa uzmanību savai aizņemtībai darba dienās, kad aktīvi kā kardiologs strādā slimnīcā, kā arī pilda Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja amata pienākumus. Politiķis norādīja, ka pašlaik viņam ir jāuzņem vairāk kardioloģijas pacientu, strādājot arī vēlās nakts stundās.

Kā ziņots, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Katastrofu medicīnas centra vadītāja Dita Heiberga otrdien Ministru kabineta sēdē pavēstīja, ka Veselības ministrija (VM) jau piektdien plāno valdībai iesniegt pieprasījumu mobilizācijas izsludināšanai, kas nozīmētu, ka cīņai pret Covid-19 varētu plašā mērogā par samaksu mobilizēt mediķus, arī tos, kas ikdienā ar šādiem pacientiem nestrādā.

Heiberga informēja, ka pavēstes par mobilizāciju varētu saņemt privātās ārstniecības iestādēs strādājošie, kā arī ārpus nozares strādājošās ārstniecības personas. Par pavēstes nepildīšanu laikā, kad ir izsludināta mobilizācija, personai draudētu kriminālatbildība.

Pēc šādas informācijas nonākšanas publiskajā telpā Latvijas Ārstu biedrība paziņoja, ka veselības ministrs ir zaudējis tās uzticību, jo minētā iecere ar organizāciju neesot pārrunāta. Biedrība pārmeta Pavļutam "Veselības ministrijas ilgstoši pieļautās kļūdas krīzes vadībā un plānoto mediķu mobilizācijas izsludināšanu".

Nākamajā dienā Pavļuts paziņoja, ka, pretēji iepriekš iecerētajam, pagaidām tomēr valdībā nevirzīs mediķu mobilizācijas rīkojumu. Pēc viņa paustā, mobilizācija būs pēdējais solis, ja visas brīvprātīgās metodes būs izsmeltas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu