RAKUS diennaktī miruši 20 Covid-19 pacienti; darbu atsācis mobilais morgs (14)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Gaiļezers" Toksikoloģijas un sepses klīnika, kurā ārstē ar Covid-19 saslimušos pacientus.
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Gaiļezers" Toksikoloģijas un sepses klīnika, kurā ārstē ar Covid-19 saslimušos pacientus. Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas Austrumu slimnīcā (RAKUS) aizvadītajā diennaktī miruši 20 Covid-19 pacienti. Tik liels mirušo skaits slimnīcā diennakts laikā uzskatāms par rekordu, Latvijas Televīzijai (LTV) apstiprināja Austrumu slimnīcas valdes priekšsēdētājs Imants Paeglītis.

Starp 20 mirušajiem Covid-19 slimniekiem vienam bija 40 gadi, vēl vienam – 50 gadi.

Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā gultas izvietotas arī garāžā, kur līdz šim iebrauca Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) automašīnas, vedot pacientus. Tiek veidota jauna uzņemšanas nodaļa ar 12 gultām, kurās uzreiz varēs sākt pacientu ārstēšanu.

LTV arī ziņo, ka slimnīcā darbu atkal sācis mobilais morgs, kas iepriekš tika jau darbināts šī gada janvārī.

Jau ziņots, ka citā Latvijas slimnīcā -  Daugavpils reģionālajā slimnīcā -  katru dienu mirst seši līdz desmit Covid-19 pacienti, nerēķinot tos, kas bijuši inficējušies, bet kuriem nāves pamatiemesls bijusi kāda cita saslimšana, vakar LTV "Rīta panorāmā" pastāstīja slimnīcas vadītājs Grigorijs Semjonovs.

Slimnīcas vadītājs stāstīja, ka pašlaik slimnīcā ir 250 Covid-19 pacienti, 19 no kuriem ir ļoti smagā stāvoklī. Vakcinēto īpatsvars starp šiem pacientiem esot aptuveni desmitā daļa, turklāt vakcinētie, kas nonāk slimnīcā, pārsvarā ir seniori ar citām smagām veselības problēmām.

Semjonovs informēja, ka daži ar Covid-19 sasirgušie līdz slimnīcai nonāk ārkārtēji smagā stāvoklī un mirst jau uzņemšanas nodaļā, bet daži pat ceļā uz slimnīcu.

"Esam uz izdegšanas robežas," mediķu darbu slimnīcā pašreizējos apstākļos raksturoja ārstniecības iestādes vadītājs.

Kā uzsvēra slimnīcas vadītājs, kopumā tas viss ļoti skaudri norāda, cik ļoti būtiska ir vakcinēšanās pret Covid-19. Tomēr arī pašā slimnīcā joprojām ir problēma ar vakcinēšanos, kas norit gausi. Semjonovs cer, ka novembra sākumā būs vakcinējušies 60% no slimnīcas darbiniekiem. Lielākās problēmas šajā ziņā esot ar jaunāko medicīnas personālu, piemēram, sanitāriem.

Savukārt runājot par Latvijas Ārstu biedrības izteikto veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) demisijas pieprasījumu, Semjonovs atzina, ka kļūdas darbā ir bijušas, bet ne vienai Veselības ministrijai, jo neviens nebija spējis prognozēt Covid-19 krīzes smagumu.

Daugavpils slimnīcas vadītāju mulsina, ka šis biedrības paziņojums parādījies pēc tam, kad izskanēja informācija par mediķu mobilizāciju un "privāto" iespējamo iesaistīšanu krīzes risināšanā, attiecīgi viņš domā, vai paziņojums nav saistīts ar kādām privāto ārstniecības iestāžu interesēm.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu