Rūjienā autovadītājs notriec velosipēdisti. Sieviete medicīnas iestādē mirusi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
NMPD auto. Ilustratīvs attēls.
NMPD auto. Ilustratīvs attēls. Foto: Dmitrijs Suļžics_F64

Agrā rīta stundā pa Pērnavas ielu Rūjienā pārvietojās kāda riteņbraucēja, kuru par spīti piesardzībai uz ceļa nāvējoši notrieca kādas automašīnas "Volvo" vadītāja, vēsta "Degpunktā".

Tilts, kas ved pār nelielo Rūjas upi, vietējiem iedzīvotājiem šķiet neomulīgs. Rūjienieši saka, ka ir vērts izvairīties to šķērsot, īpaši gājējiem vai velobraucējiem. Ietves trūkums nozīmē, ka jāiet vai jāminas pa ceļu, un turpat gar plecu garām traucas gan smagās automašīnas, gan neuzmanīgi vieglo automašīnu šoferi.

Trīs bērnu māte Aija stāsta, ka pa attiecīgo ielu automašīnas brauc ļoti ātri, un tas ir ļoti bīstami. Arī vietējā iedzīvotāja Inta apstiprina, ka trūkstot ietves un braukt esot bīstami.

Nelāgās priekšnojautas par ietves trūkuma sekām piepildījās vakar, 27.oktobrī, agri no rīta. Andris dzīvo ļoti tuvu tiltam, un, sēžot istabā ap plkst. 7.30 dzirdēja avārijas skaņas.

Andris, kurš dzīvo blakus notikuma vietai, stāsta, ka pamodies no automašīnas gaismas un sajutis, ka kaut kas nav, kā vajag.

Automašīnai "Volvo" pie stūres sēdēja sieviete, kas virzījās uz Valmieras pusi. Nav saprotams, kāpēc vadītāja nepamanīja velosipēdisti. Apkaimē dzīvojošie apgalvo, ka notriektā sieviete vienmēr ievērojusi drošības pasākumus, dodoties izbraucienos ar divriteni.

Sieviete esot bijusi aktīvs cilvēks, bieži brauca ar riteni, devās uz mežu sēņot un ogot.

Viena no vietējām iedzīvotājām atminas, ka notriektajai kundzei, dodoties izbraukumos ar velosipēdu, allaž bijusi mugurā atstarojošā veste, kā rezultātā viņu nevarēja nepamanīt. Varot neredzēt velosipēda lukturi, taču vesti gan autovadītāji ļoti labi redzot.

Policija saka, ka pagaidām nav zināms, kas "Volvo" šoferei apgrūtināja redzamību, jo reibums tas nebija.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu