Usiks aizstāv Džošua: Nesaprotu, kāpēc viņš tiek kritizēts...

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Oleksandrs Usiks
Oleksandrs Usiks Foto: Reuters/ScanPix

Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks medijam "DAZN News" atklāja savas domas par Entonija Džošua sniegumu abu bokseru pēdējā duelī un gaidāmo revanša cīņu.

Usiks savu pretinieku septembra beigās uzvarēja pēc punktiem, jo visi trīs tiesneši lēma par labu ukrainim - 117:112, 116:112, 115:113. Šajā cīņā Usiks savā īpašumā ieguva Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostas.

Džošua iepriekš ārzemju medijos jau paspējis ieņemt "sliktā tēla" pozīciju, norādot, ka pirms nākamā dueļa viņam prātā esot "karš un slepkavība".

Ukraiņu bokseris gan norādīja, ka viņš revanša cīņai gatavosies, koncentrējoties tikai un vienīgi uz savu prasmju uzlabošanu.

"Mūsu mērķis ir būt gataviem visam. Mēs trenēsimies, lai uzlabotu mūsu pašu iespējas [uzvarēt], nedomājot par to, ko dara pretinieks. Viņš apsolīja, ka revanša cīņā būšot agresīvāks un bīstamāks. Ja tas tā būs - lieliski. Es gribētu [ringā] pieredzēt šo Džošua pusi. Esmu pārliecināts, ka tā būs vēl viena lieliska cīņa," sacīja Usiks.

Lai gan ukraiņu boksera sniegumu tik tiešam daudzi ārzemju apskatnieki vērtēja ļoti augstu, viņa pretinieka parādītais ringā gan izpelnījās plašu kritiku. Galvenokārt kritizēta bija tieši Džošua pasivitāte un nepareiza cīņas plāna izvēle. Usiks gan atklāj, ka, viņaprāt, Džošua virzienā veltītā kritika esot nepamatota.

"Diemžēl nākas dzirdēt, ka viņi [eksperti] asi kritizē Džošua sniegumu. Es ar viņu biju ringā, un [varu teikt], ka viņš bija ļoti labs. Tiešām nesaprotu, kāpēc viņš tiek kritizēts. Tā bija patiesi lieliska cīņa. Tagad gatavojos vēl vienam sarežģītam mačam pret viņu. Man būs jārāda savu labāko sniegumu, lai paturētu čempiona titulus," savu sāncensi aizstāvēja Usiks.

34 gadus vecais Usiks pirms tam pēdējo cīņu aizvadīja pērn oktobrī, kad pēc punktiem uzvarēja britu Dereku Čizoru. Ukrainis smagsvaru kategorijā aizvadījis trīs cīņas un visās uzvarējis.

Usikam profesionālajā boksā aiz muguras ir 19 cīņas, visas uzvarētas, no tām 13 ar nokautu. 2018.gada janvārī viņš Rīgā Pasaules boksa supersērijas pirmās sezonas pirmā smagā svara kategorijas pusfinālā pēc punktiem uzvarēja latvieti Mairi Briedi.

31 gadu vecais Džošua pēdējo cīņu aizvadīja decembrī, kad ar nokautu uzvarēja bulgāru Kubratu Puļevu. Džošua profesionālajā boksā aizvadījis 26 cīņas, no kurām uzvarējis 24, 22 no tām ar nokautu.

Pagaidām nav skaidrības, kur un kad notiks abu bokseru revanša cīņa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu