Tiesa atteikusies piemērot apcietinājumu personai, kura agresīvi vērsusies pret deputātu Pūci (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce.
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Tiesa atteikusies piemērot apcietinājumu Jānim Sondaram, kuru pagājušā piektdienā policija aizturēja par agresīvu vēršanos pret Saeimas deputātu Juri Pūci (AP).

Neminot personas vārdu, Valsts policijas preses pārstāve Krista Andersone apliecināja, ka vīrietim tagad piemērots drošības līdzeklis - nodošana policijas uzraudzībā.

Pērnā gada nogalē saistībā ar viltus ziņu izplatīšanu par Covid-19 aizturētais aktīvists Valentīns Jeremejevs sociālajā tīklā "Facebook" izplatījis video, kurā Jeremejevam blakusstāvošais Sondars skaidro savu aizturēšanu.

Sondars divas dienas atradies policijas izolatorā Čiekurkalnā un policija rosinājusi viņu apcietināt, taču tiesnese to noraidījusi.

Policija iepriekš informēja, ka kratīšanas laikā pie personas tika konstatēts maisiņš ar zaļganbrūnu augu izcelsmes vielu, iespējams, marihuānu. Sondars minētajā video nav noliedzis, ka "zaļais" piederējis viņam.

Jau ziņots, ka sociālajos tīklos ievietotajā Sondara filmētajā video bija redzams, kā viņš seko politiķim uz ielas un velta rupjus lamuvārdus ne tikai Pūcem, bet, kā noprotams, arī citiem vārdā nenosauktiem politiķiem. Filmētājs paziņo, ka "pēc termiņa beigām jūs visi tiksiet tiesāti" ar augstāko soda mēru, un viņš paudis cerību, ka uz to laiku tiks "atjaunota pakāršana un nošaušana".

Lai arī filmētājs videomateriālā apgalvo, ka Pūce esot grūstījies, politiķis fiziski uz notikušo nereaģē, bet turpina ceļu, līdz iekāpj automašīnā un aizbrauc.

Minētā vēršanās pret Pūci 14.oktobrī tika pārraidīta tiešraidē sociālajā tīklā "Facebook". Video autors no sava "Facebook" profila regulāri publicējis pret politiķiem vērstus ierakstus, kritizējis vakcināciju pret Covid-19 un dalījies ar citiem tamlīdzīgiem ierakstiem.

Valsts policija pārbaudes laikā izvērtējot sociālajos tīklos ievietoto video, tika saskatītas noziedzīga nodarījuma pazīmes, līdz ar to tika pieņemts lēmums par kriminālprocesa uzsākšanu pēc Krimināllikuma panta par huligānismu.

Tāpat kriminālprocesā nopratināti liecinieki, turklāt 29.oktobrī policijā vērsās persona par saņemtiem draudiem.

Likumsargi agresīvo personu identificēja un, noskaidrojot atrašanās vietu, policisti 29.oktobrī viņu aizturēja. Kratīšanas laikā pie personas tika konstatēts maisiņš ar zaļganbrūnu augu izcelsmes vielu, iespējams, marihuānu, kam tiks veikta ekspertīze.

VP norādījusi, ka šī persona jau iepriekš ir nonākusi policijas redzeslokā par dažādiem likumpārkāpumiem. Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka vīrietis draudus vērsis arī pret vairākiem masu mediju pārstāvjiem, piemēram, "Re:Baltica" žurnālistes par draudiem ziņojušas pat divreiz - pirmoreiz lieta tika sākta, bet izbeigta, jo "žurnālistes nav jutušās pietiekami fiziski apdraudētas un vainīgais solījies tā vairs nedarīt", bet šogad, kad policijā vērsušies vairāki mediji ar apvienotu iesniegumu, pārbaude beigusies ar atteikumu sākt lietu, jo draudi esot bijuši viedoklis, bet mediju darbs neesot traucēts.

Policija tikmēr apgalvojusi, ka policija reaģējot uz iesniegumiem un saņemto informāciju par šādiem gadījumiem, vienlaikus piebilstot, ka "izmeklēšana nevar tikt veikta publiski".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu