Krievijā jauns Covid-19 saslimušo "rekords" (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: klevo/shutterstock

Aizvadītās diennakts laikā Krievijā inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta 41 335 cilvēkiem un šis rādītājs sasniedzis augstāko atzīmi kopš pandēmijas sākuma, informē Covid-19 krīzes operatīvais štābs.

Visvairāk jauno Covid-19 gadījumu reģistrēts Maskavā, Sanktpēterburgā un Maskavas apgabalā.

Iepriekšējais maksimums - 40 993 inficēto - reģistrēts 31. oktobrī.

Vīrusa izraisītā slimība diennakts laikā prasījusi vēl 1188 upurus.

Jau ziņots, ka saistībā ar nopietno epidemioloģisko situāciju Krievijā līdz 7.novembrīm izsludināta brīva nedēļa, bet vairāki reģioni, tai skaitā Novgorodas, Tomskas, Čeļabinskas, Kurskas un Brjanskas apgabali, izmantojuši tiesības šo laiku pagarināt vēl par nedēļu.

Tikmēr Maskavas mērs Sergejs Sobjaņins šonedēļ pavēstīja, ka situācija galvaspilsētā stabilizējusies un daļējais "lokdauns" tiks atcelts, tomēr atstājot spēkā vairākus ierobežojumus, tai skaitā mājsēdi vecāka gadagājuma cilvēkiem, kā arī uzņēmējiem izvirzīto prasību, ka vismaz 30 procentiem darbinieku jāstrādā attālināti.

Oficiāli kopš pandēmijas sākuma Krievijā reģistrēti vairāk nekā 8,75 miljoni inficēšanās gadījumu un no Covid-19 miruši 245 635 cilvēki.

Valdības publicētajos datos pie Covid-19 upuriem pieskaitīti tikai tie gadījumi, kuros šī slimība autopsijā atzīta par galveno nāves cēloni. Tikmēr Krievijas statistikas biroja "Rosstat" dati, kuros tiek ņemts vērā arī Covid-19 kā netiešs vai neapstiprināts nāves cēlonis, uzrāda, ka līdz septembra beigām valstī saistībā ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību miruši kopumā aptuveni 462 000 cilvēki.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu