Pret Pūci agresiju izrādījušais vīrietis iepriekš tiesāts par marihuānas glabāšanu (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Juris Pūce.
Juris Pūce. Foto: Paula Čurkste/LETA

Pret Saeimas deputātu Juri Pūci (AP) agresiju izrādījušais Jānis Sondars 2019. gadā tiesāts ar nosacītu brīvības atņemšanu par aptuveni 22 gramu marihuānas glabāšanu.

Publiski pieejamais 2019. gada aprīlī pieņemtais Vidzemes rajona tiesas spriedums liecina, ka persona neatļauti iegādājās, glabāja un pārvadāja narkotiskās vielas realizācijas nolūkā.

Apsūdzētais 2018. gada 9. oktobrī Rīgā, izmeklēšanā precīzi nenoskaidrotā vietā un no izmeklēšanas gaitā precīzi nenoskaidrotas personas neatļauti iegādājās gan personīgai lietošanai, gan realizācijas nolūkā izžāvētu augu izcelsmes vielu.

Pēc tam, turpinot noziedzīgās darbības, iegādātās narkotikas vīrietis glabāja savā dzīvesvietā līdz 10. oktobrim, kad kratīšanas laikā tās atrada policijas darbinieki.

Tiesa viņam piemēroja brīvības atņemšanu uz diviem un probācijas uzraudzību uz vienu gadu. Brīvības atņemšanas sodu tiesa noteica nosacīti ar pārbaudes laiku uz diviem gadiem. Soda laikā tā ieskaitīja iepriekšējā aizturēšanā pavadīto laiku no 2018.gada 10.oktobra līdz 12.oktobrim.

Jau ziņots, ka sociālajos tīklos ievietotajā Sondara filmētajā video bija redzams, kā viņš seko politiķim Pūcem uz ielas un velta rupjus lamuvārdus ne tikai Pūcem, bet, kā noprotams, arī citiem vārdā nenosauktiem politiķiem. Filmētājs paziņo, ka "pēc termiņa beigām jūs visi tiksiet tiesāti" ar augstāko soda mēru, un viņš paudis cerību, ka uz to laiku tiks "atjaunota pakāršana un nošaušana".

Lai arī filmētājs videomateriālā apgalvo, ka Pūce esot grūstījies, politiķis fiziski uz notikušo nereaģē, bet turpina ceļu, līdz iekāpj automašīnā un aizbrauc.

Minētā vēršanās pret Pūci 14. oktobrī tika pārraidīta tiešraidē sociālajā tīklā "Facebook". Video autors no sava "Facebook" profila regulāri publicējis pret politiķiem vērstus ierakstus, kritizējis vakcināciju pret Covid-19 un dalījies ar citiem tamlīdzīgiem ierakstiem.

Valsts policijā tika pieņemts lēmums par kriminālprocesa sākšanu pēc Krimināllikuma panta par huligānismu.

Tāpat kriminālprocesā nopratināti liecinieki, turklāt 29.oktobrī policijā vērsās persona par saņemtiem draudiem.

Policisti Sondoru aizturēja 29. oktobrī. Kratīšanas laikā pie personas tika konstatēts maisiņš ar zaļganbrūnu augu izcelsmes vielu, iespējams, marihuānu, kam tiks veikta ekspertīze.

Policija norādījusi, ka šī persona jau iepriekš ir nonākusi policijas redzeslokā par dažādiem likumpārkāpumiem.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka vīrietis draudus vērsis arī pret vairākiem masu mediju pārstāvjiem, piemēram, "Re:Baltica" žurnālistes par draudiem ziņojušas pat divreiz - pirmoreiz lieta tika sākta, bet izbeigta. Šogad, kad policijā vērsušies vairāki mediji ar apvienotu iesniegumu, pārbaude beigusies ar atteikumu sākt lietu, jo draudi esot bijuši viedoklis, bet mediju darbs neesot traucēts.

LTV raidījums "De facto" svētdien vēstīja, ka Sondars, skrienot pakaļ, arī vērsties pret finanšu ministru Jāni Reiru (JV). "Atceraties, jums nebūs laika aizbēgt. Es palūgšu no savas puses, un domāju, ļoti daudzi tautā piekritīs, piemērot jums augstāko soda mēru," norādījis Sondars.

Aģentūra LETA noskaidroja, ka Reirs policijā nav vērsies, bet Valsts policijā aģentūrai LETA nekomentēja, vai tiks vērtēti arī finanšu ministram veltītie izteikumi.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu