Nevakcinētiem Covid-19 pacientiem Singapūrā pašiem būs jāapmaksā ārstēšanās (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Decembrī Singapūra pārtrauks segt ārstēšanās izdevumus Covid-19 pacientiem, kuri pēc pašu vēlēšanās nav vakcinējušie, vēsta vēsta raidorganizācija NPR.

Singapūra ir starp pasaules valstīm ar vislielāko vakcinācijas aptveri. Saskaņā ar pagājušās nedēļas beigās publicētajiem datiem, 85% Singapūras iedzīvotāju izgājuši pilnu vakcinācijas kursu, bet 18% jau saņēmuši balstvakcināciju.

Singapūras Veselības ministrija lēmumu pamatoja ar slogu, ko nevakcinētie rada veselības aprūpes sistēmai.

"Patlaban lielais vairums pacientu, kam nepieciešama ārstēšana intensīvās terapijas nodaļā, ir nevakcinēti, un viņi neproporcionāli lielā mērā noslogo mūsu veselības aprūpes sistēmas resursus," teikts Veselības ministrijas paziņojumā. 

Singapūrā galvenokārt ir maksas medicīna, taču līdz šim visiem singapūriešiem un pastāvīgajiem iedzīvotājiem tika apmaksāta ārstēšanās no Covid-19. Izņēmums bija tie cilvēki, kuriem pozitīvs testa rezultāts tika konstatēts pēc ārvalstu ceļojumiem.

Plānots, ka pēc 8.decembra nevakcinētajiem Covid-19 pacientiem, kuri tiks uzņemti slimnīcās vai Covid-19 ārstniecības centros, būs pašiem jāapmaksā ārstēšanās izdevumus. Varēs izmantot veselības polises.

Taču tas neattiecas uz cilvēkiem, kuri nevar vakcinēties, piemēram, kuriem ir medicīniski iemesli to nedarīt vai kuri ir jaunāki par 12 gadiem. Daļēji vakcinētiem cilvēkiem līdz 31. decembrim būs iespēja pabeigt vakcinācijas kursu, un līdz tam laikam ārstēšanās izdevumi nebūs jāsedz.

Sākot no 1.janvāra, ārstēšanās no Covid-19 tiks apmaksāta tikai tiem singapūriešiem un pastāvīgajiem iedzīvotājiem, kuri ir pilnībā vakcinēti un nav nesen bijuši ārvalstu ceļojumos.

"Mūsu slimnīcas daudz labprātāk pacientiem rēķinus neizrakstītu vispār, taču mums jādod svarīgs signāls, aicinot vakcinēties ikvienu, kurš to drīkst darīt," pirmdien norādīja Singapūras veselības ministrs Ongs Jekungs.

Ministrs slavēja aktīvo senioru vakcināciju un norādīja, ka bez tās veselības aprūpes sistēma būtu bijusi pārslogota.

Pirmdien Singapūrā hospitalizēti bija 1725 pacienti. Intensīvās ārstēšanas nodaļas noslogotas par 68,5%. 

Singapūra sākotnēji centās savā teritorijā pavisam izskaust Covid-19, taču vēlāk no šīs stratēģijas atteicās un paziņoja, ka turpmākie lēmumi būs vērsti uz sadzīvošanu ar vīrusu.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu