Ar sabiedrības palīdzību noķer lašu maluzvejniekus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lašveidīgo nārstošanas vieta
Lašveidīgo nārstošanas vieta Foto: publicitātes

Ar sabiedrības palīdzību Valsts vides dienestam (VVD) izdevies noskaidrot iespējamos maluzvejniekus, kuri ar durkli nelikumīgi bija ieguvuši piecas lašveidīgās zivis, ziņo VVD.

Reaģējot uz šodien sociālajās platformās publiskotu video, kur redzams, kā persona lašu un taimiņu nārsta laikā veic nelikumīgu zivju ieguvi ar durkli, VVD sācis pārbaudi un operatīvi identificējis iespējamās vainīgās personas. Tā kā konkrētajā gadījumā noziedzīgā nodarījuma rezultātā zivju resursiem nodarīts būtisks kaitējums, VVD vērsies Valsts policijā ar iesniegumu par kriminālprocesa sākšanu.

Krimināllikums par būtiska kaitējuma nodarīšanu zivju resursiem paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai pat trim gadiem, ja pārkāpums izdarīts grupā vai īpaši aizsargājamā dabas teritorijā, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

VVD izsaka pateicību iedzīvotājiem, kas aktīvi iesaistījās un sniedza viņu rīcībā esošo informāciju, ļaujot vides inspektoriem īsā laikā noskaidrot iespējamās vainīgās personas.

VVD vērš uzmanību, ka par katru nelikumīgi noķertu lasi vai taimiņu pārkāpējam ir jāsedz arī zivju resursiem nodarītie zaudējumi. Par vienu nelikumīgi noķertu lasi vai taimiņu zivju resursiem nodarītie zaudējumi noteikti 715 eiro apmērā - ja lasis vai taimiņš iegūts, makšķerējot jūrā un iekšējos ūdeņos, kā arī veicot nelikumīgu zveju ar rūpnieciskās zvejas rīkiem iekšējos ūdeņos, bet 429 eiro - ja lasis vai taimiņš iegūts rūpnieciskajā zvejā jūrā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu