Japānas bijusī princese Mako sāk jaunu dzīvi kā "vienkārša" Ņujorkas iedzīvotāja (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Pēc karaliskās ģimenes pamešanas un atteikšanās no karaliskā titula Japānas bijusī princese Mako Komuro ieradusies ASV kopā ar savu vīru Kei Komuro, nomainot senos imperatora rituālus pret Ņujorkas spožajām gaismām, vēsta "The Guardian".

Bez liekas sabiedrības uzmanības pāris salaulājās pagājušajā mēnesī Tokijā. Mako un Kei Kumuro kāzas sākotnēji bija plānotas jau pirms trim gadiem, taču gaismā nāca ar naudas jautājumiem saistīts strīds, kurā iesaistīta Kumuro māte.

Par pāra plāniem pārvākties uz ASV tika baumots jau sen un nu, Japānas televīzijas kanālos pārraidītajos kadros bija redzams, kā pāris svētdien, 14. novembrī, iekāpa komerciālā lidojumā no Tokijas uz Ņujorku un kopā ar drošības amatpersonām devās cauri Ņujorkas Džona Kenedija lidostai. 

Foto: AFP / Scanpix

Strīdi ap šo pāri un viņu virzība uz ASV neizbēgami ir radījusi salīdzinājumu ar citu karalisko pāri - Lielbritānijas princi Hariju un Meganu.

Japānas mediji vēsta, ka jaunais pāris jau ir nodrošinājuši sev dzīvesvietu Ņujorkā, lai gan nebija skaidrs, kurā pilsētas daļā viņi izvēlējušies savu jauno dzīvi veidot.

Sākotnējais plāns bija Keijam doties uz ASV pirms Mako, līdz bijusī princese viņam pievienotos pēc pirmās pases saņemšanas, taču Kei Japānā palika ilgāk, nekā bija paredzēts, lai piedalītos Mako vectēva bērēs.

Portāls "Apollo.lv" jau ziņoja, ka pāris iepazinās 2012. gadā, kopā studējot Tokijas Starptautiskajā kristiešu universitātē. Pēc pieciem gadiem viņi saderinājās.

Japānas likumi paredz, ka imperatora ģimenes sievietēm jāatsakās no titula, ja tās iziet pie vīra no "vienkāršajām" aprindām.

Mako ir jau otrā jaunās paaudzes Japānas princese, kura mīlestības dēļ atteikusies no titula. 2018. gadā princese Ajako izgāja pie vīra - kuģniecības uzņēmuma darbinieka bez aristokrātiskas izcelsmes. Parakstot dokumentus par laulību, Ajako zaudēja princeses titulu un turpmāk izmanto vārdu Ajako Morija.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu