Polija decembrī būvēs žogu, kas nosegs pusi no kopējā Polijas un Baltkrievijas robežas garuma (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Handout

Polija decembrī sāks būvēt žogu uz savas robežas ar Baltkrieviju un plāno darbus pabeigt nākamā gada pirmajā pusē. Žogs nosegs pusi no kopējā Polijas un Baltkrievijas robežas garuma, pirmdien paziņojusi Iekšlietu ministrija.

"Uzdevums, kas mums jāveic, ir absolūti stratēģisks un prioritārs ieguldījums tautas un tās pilsoņu drošībā," paziņoja Polijas iekšlietu ministrs Marjušs Kaminskis.

Iekšlietu ministrija paziņoja, ka līgumi tiks parakstīti līdz 15. decembrim un darbs pie žoga sāksies jau šomēnes, un celtnieki strādās 24 stundas dienā trīs maiņās.

Tiek lēsts, ka šis žogs izmaksās 353 miljonus eiro un stiepsies 180 kilometru garumā, nosedzot pusi no kopējā Polijas un Baltkrievijas robežas garuma.

Polijas parlaments deva "zaļo gaismu" žoga būvei pagājušajā mēnesī.

Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma dēļ aizvadīto mēnešu gaitā notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Tuvajiem Austrumiem.

Eiropas Savienība (ES) apsūdzējusi Minskas režīmu centienos tādējādi atriebties par atbalsta sniegšanu baltkrievu opozīcijai un par sankcijām, kas vērstas pret Baltkrieviju, reaģējot uz pagājušā gada protestu vardarbīgo apslāpēšanu.

Polija ir nosūtījusi uz robežu tūkstošiem karavīru un izsludinājusi ārkārtējo situāciju pierobežā, kā arī steigā būvē dzeloņstiepļu žogu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu