Rīgas centrā vairāki tūkstoši cilvēku sapulcējušies vērot militārās tehnikas braucienu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars

Rīgas centrā šodien pusdienlaikā pulcējušies vairāki tūkstoši cilvēku, lai vērotu Nacionālo bruņoto spēku (NBS) un sabiedroto sveicienu Latvijas Republikas proklamēšanas 103.gadadienā.

Ap plkst.13 laukumā pie Brīvības pieminekļa sākās NBS un sabiedroto spēku militārās tehnikas brauciens, ko ievadīja Valsts prezidenta Egila Levita sveiciens.

Militārās tehnikas nelieto parādi iesāka gaisa tehnika, kas pārlidoja virs pieminekļa un devās Brīvības ielas virzienā. Viens no gaisa kuģiem aiz sevis atstāja Latvijas valsts karoga krāsās iekrāsotus dūmus.

Militārās tehnikas parādē varēja redzēt arī nesen Latvijas iegādātās bruņumašīnas "Patria", ka arī atsevišķas citas militārās tehnikas vienības. NBS un sabiedroto spēku karavīri sveicināja sanākušos iedzīvotājus.

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) intervijā Latvijas Televīzijai uzsvēra, ka pat tad, ja nevaram parādīt NBS spēkus ierastajā veidā, tad vismaz šādā veidā tika mēģināts visus iepriecināt. Ministrs aicināja iedzīvotājus lepoties ar savu armiju, karavīriem un robežsargiem. "Mēs esam drošībā, mēs neļausim nevienam iztraucēt svētkus un tikt pāri mūsu robežām," teica Pabriks.

Pie Brīvības pieminekļa bija pulcējušies vairāk nekā 1000 cilvēki, turklāt, sākoties militārās tehnikas braucienam, cilvēki sastājās blīvāk ap laukuma perimetru, tādējādi arvien retāk ievērojot divu metru distanci. Kā novēroja aģentūra LETA, kārtības sargi īpaši neaizrādīja klātesošajiem par distances un citu epidemioloģiskās drošības prasību neievērošanu.

Cilvēki bija pulcējušies ne vien pie Brīvības pieminekļa, bet arī citviet, piemēram, pie Ministru kabineta ēkas un tālāk ap Brīvības ielu Berģu virzienā.

Braucot pa Brīvības ielu, militāro tehniku pavadīja Militārās policijas automašīnas, kuras lika apstāties automašīnām, kas tajā brīdī brauca pa minēto ielu. Satiksme Brīvības ielā pirms tehnikas brauciena netika ierobežota.

Pēc neilgā militārās tehnikas brauciena iedzīvotāji turpināja likt ziedus Brīvības pieminekļa pakājē.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu