Ar Tēraudas un brāļu Dukuru startiem Īglsā sāksies Pasaules kausa sezona skeletonā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Martins Dukurs
Martins Dukurs Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Šodien Īglsas trasē Austrijā norisināsies Pasaules kausa pirmā posma sacensības skeletonā, uz starta stājoties Endijai Tēraudai, kā arī brāļiem Martinam un Tomasam Dukuriem.

Vispirms notiks sacensības vīriešiem. Pirmais brauciens sāksies, kad Latvijā būs plkst.11, bet otrais - plkst.12.45. Sacīkstes būs vērojamas televīzijas kanālā LTV7.

Uz starta stāsies 29 sportisti. Tomasam Dukuram būs 11., bet Martinam - 13. starta numurs.

Martins Dukurs iepriekšējo sezonu par īpaši veiksmīgu nosaukt nevar. Viņš desmito reizi karjerā uzvarēja Pasaules kausa kopvērtējumā, uzvarot pirmajos četros posmos, taču Eiropas čempionātā izcīnīja sudrabu pēc 11 zelta medaļām pēc kārtas, bet pasaules meistarsacīkstēs Vācijas trasē Altenbergā nācās samierināties ar tikai 16.vietu.

Tikmēr Tomass Dukurs, vienreiz posmā (Siguldā) kāpjot uz goda pjedestāla, Pasaules kausa kopvērtējumā finišēja trešais. Eiropas čempionātā viņam tika sestā, bet pasaules čempionātā - septītā vieta.

Iepriekšējā sezonā Īglsas trasē tika rīkoti divi posmi pēc kārtas, abos uzvarot Martinam, pirmajā no posmiem uzvaru dalot ar Krievijas Bobsleja federācijas (FBR) pārstāvi Aleksandru Tretjakovu. Tomass Dukurs sev starta ieskrējiena dēļ neparocīgajā un īsajā trasē ieņēma attiecīgi desmito un astoto pozīciju.

Visi galvenie favorīti - vācieši Aksels Jungks, Aleksandrs Gasners un Kristofers Grothērs, FBR pārstāvji Aleksandrs Tretjakovs un Ņikita Tregubovs, kā arī dienvidkorejietis Sungbins Juns - sacensībās piedalīsies.

Sievietēm pirmais brauciens sāksies, kad Latvijā būs plkst.15.30, bet otrais - pusotru stundu vēlāk. Sacensības tiešraidē translēs LTV7.

Pirmajā braucienā Tērauda trasē dosies kā pēdējā no 25 dalībniecēm. Viņai šī būs otrā sezona Pasaules kausā.

Tērauda iepriekšējā sezonā bija vadošā pašmāju skeletoniste un piedalījās sešos no astoņiem Pasaules kausa posmiem, kopvērtējumā finišējot 14.vietā 39 sportistu vidū. Pirmajā posmā Siguldā viņa kā pirmā no Latvijas skeletonistēm kāpa uz goda pjedestāla, izcīnot trešo vietu.

Iepriekšējā Pasaules kausa sezonā Tērauda Īglsas trasē finišēja attiecīgi 11. un 15.vietā. Pasaules čempionātā viņa finišēja 20., bet Eiropas meistarsacīkstēs - 16.vietā.

Ierindā olimpiskās sezonas sākumā būs gan pasaules čempione Tīna Hermane (Vācija), gan Pasaules kausa ieguvēja kopvērtējumā mājiniece Janīne Floka, gan Eiropas čempione FBR pārstāve Jeļena Ņikitina, gan citas spēcīgākās skeletonistes.

Sestdien un svētdien notiks Pasaules kausa bobslejā sezonas pirmās sacensības.

Kopš 2006.gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriešiem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Arī otrais Pasaules kausa posms nākamajā nedēļas nogalē notiks turpat Īglsas trasē. Nākamie trīs posmi notiks Vācijas trasēs - Altenbergā, Vinterbergā un atkal Altenbergā, bet jauno gadu komandas sagaidīs Siguldā. Tad notiks vēl viens Pasaules kausa posms Vinterbergā, bet pēdējais posms janvāra vidū norisināsies Šveicē - Sanktmoricā, dalot arī Eiropas čempionāta medaļas. Sezonas noslēgums plānots februārī Pekinas olimpiskajās spēlēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu