VIDEO "Netīrs, sašūts un ar caurumiem." Sieviete vīlusies par 60 eiro vērtu pirkumu "Facebook" tirgū (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: ThamKC/Shutterstock.com

Mālpilniece Lada sevi dēvē par internetveikalu guru, jo bieži vien mēdz iepirkties dažādās interneta vietnēs. Šoreiz viņa ir šokēta par iegādāto mēteli, vēsta raidījums "Bez Tabu". 

Lada par mēteli stāsta: "Man patika mētelis par 55 eiro. Tas, protams, bija lietots pussezonu, bet nu izskatījās labā stāvoklī.

Pēc dažām dienām saņēmu mēteli un es biju šokā- tas bija netīrs, sašūts un ar caurumiem. Man nedaudz ir sāpīgi, jo kopā ar "Omnivas" pakalpojumiem samaksāju 60 eiro. Nu tagad tādi laiki, kad cilvēki ir bez darba, un nevar tā rīkoties. Tā jaka patiešām ir metama ārā." 

Lada sazinās arī ar pašu viltnieci Lauru, diemžēl bez rezultātiem, jo sarunā sākumā krāpniece attaisnojas, pēc tam Ladu nobloķē saziņas vietnē. Uzzināt, kāpēc šādi pārdevēja izrīkojās, tā arī nesanāca, jo vaininiece nereaģē arī uz "Bez Tabu" zvaniem un ziņām.

Mālpilniece ar šādu gadījumu saskaras pirmo reizi mūžā, tāpēc viņai rodas jautājums, kāpēc "Facebook tirgus" nenes nekādu atbildību, bet citās vietnēs, piemēram, "Andelē Mandelē" vismaz ir iespēja izlasīt cilvēku atsauksmes un vērtējumus.

Iesniedzot iesniegumu Patērētāju tiesību aizsardzības centrā (PTAC), atbild, ka fiziskām personām strīdi jārisina savā starpā vai tiesiskā ceļā.

PTAC pārstāve Santa Zarāne sacīja: "Ir "Facebook Marketplace" un dažādas citas vietnes, kurās iespējams iegādāties preces no privātpersonām. Šajā gadījumā patērētājam ir jārēķinās, ka tas ir darījums starp divām privātpersonām."

Pārstāve uzsver, ka neatkarīgi no tā, kādā interneta platformā iegādājas preces, vienmēr der kārtīgi iepazīties ar pieejamo informāciju, kā arī izvērtēt drošākus veidus preces saņemšanai.

Arī digitālā mārketinga speciālists Artūrs Mednis dod priekšroku pirkumiem klātienē, bet jebkurā gadījumā uzsver, ka, iepērkoties interneta vietnēs, pircējam vairākkārt jāpārliecinās, vai produkts ir atbilstošā stāvoklī.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu