Plāno skatīt Pavļuta priekšlikumu par veselības aprūpes punktu veidošanu sociālās aprūpes institūcijās no 2024. gada (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Veselības ministrs Daniels Pavļuts.
Veselības ministrs Daniels Pavļuts. Foto: Ieva Ābele, Saeima

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija trešdien, 24. novembrī, plāno skatīt grozījumus Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā, kuriem veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) iesniedzis priekšlikumu no 2024. gada veidot veselības aprūpes pakalpojumu punktu lielākās sociālās aprūpes institūcijās.

Likums pašlaik paredz iespēju veidot šādu nodaļu, taču ministrs rosina to noteikt kā pienākumu. Tas attiektos uz ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijām ar pilngadīgo klientu vietu skaitu 49 un vairāk.

Lai nodrošinātu minētās normas izpildi, tiek piedāvāts noteikt, ka no valsts budžeta līdzekļiem 2022. gadā un 2023. gadā pašvaldībām tiek izmaksātas vienreizējas mērķdotācijas, lai varētu izveidot šādus veselības punktus.

Veselības ministrijā skaidro, ka šādi punkti jāveido, jo rehabilitācijas institūcijās palielinās klientu īpatsvars, kuru fiziskās un garīgās spējas ir stipri ierobežotas un nepieciešama pastāvīga uzraudzība.

Šie priekšlikumi tika virzīti, lai risinātu situāciju, ka lielākajā daļā aprūpes centru nav reģistrētu veselības punktu, kas rada bažas, ka šajās iestādēs nav iespējams nodrošināt veselības aprūpi nepieciešamajā apjomā un kvalitātē.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu