Francijas premjeram konstatēta saslimšana ar Covid-19 (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Francijas premjerministrs Žans Kastekss.
Francijas premjerministrs Žans Kastekss. Foto: AFP/SCANPIX

Francijā atkal strauji pieaugot inficēto skaitam, pirmdien, dažas stundas pēc atgriešanās no vizītes Beļģijā, inficēšanās ar Covid-19 konstatēta arī premjerministram Žanam Kasteksam, ziņo premjera kanceleja.

Kastekss savu darba grafiku nākamajām desmit dienām izmainījis tā, lai varētu turpināt darbu izolācijā, vēsta viņa kanceleja. Nekādas ziņas par to, vai premjeram ir kādi saslimšanas simptomi, amatpersonas nav sniegušas.

Pēc Kasteksa atgriešanās no Beļģijas, kur viņš tikās ar savu beļģu kolēģi Aleksandrs de Kro, inficēšanās pirmdien tika konstatēta viņa meitai, un premjers izlēma izdarīt testu arī pats.

Tikmēr de Kro kanceleja paziņojusi, ka Beļģijas premjeram tests tiks izdarīt otrdien un ka līdz tā rezultātu paziņošanai viņš ievēros pašizolāciju.

Lai gan 75% francūžu ir potēti, inficēšanās gadījumu skaits pēdējo nedēļu laikā ir strauji audzis. Aug arī hospitalizācijas un nāves gadījumu skaits, taču līdz šim tas ir ievērojami zemāks nekā pandēmijas iepriekšējo viļņu laikā.

Francijas prezidents Emanuels Makrons inficējās ar Covid-19 jau pagājušā gada decembrī. Sērgu izslimojuši arī vairāki ministri.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu