Vienkārši Andris Ciekurs (12)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Avots: Ekrānšāviņš no Delfi video; A.Ciekura FB profila

Programmētājs Andris Ciekurs naudu pelnīja firmās, kas apkalpo ātros kredītus. Šogad nodibinājis pats savu IT firmu "Ambex".

Vienkārši Andris. Bez uzvārda. Tā Andris Ciekurs, viens no pieredzējušākajiem dezinformācijas aktīvistiem, pieteikts vairāku uzņēmumu mājas lapās, kuros viņš savulaik strādāja par programmētāju. Kāpēc Ciekuram kā vienīgajam no komandas nav norādīts uzvārds, firmu vadītājs Juris Čirkovs īsti izskaidrot nevar. Viņš pieļauj, ka uzvārdu varbūt noņēmuši pēc tam, kad Ciekurs sāka veidot pirmos video pret 5G mobilo sakaru tīklu, bet "mēs esam tehnoloģiju uzņēmums".

Čirkova firmas pēdējos gados pamatā nodarbojas ar mazo kredītu, tostarp ātro kredītu, izsniedzēju apkalpošanu. Tajās vēl relatīvi nesen daļas piederēja arī Ciekuram – tās piešķirtas tad, kad viņš gribējis iet prom.

"Viņš ir ļoti talantīgs cilvēks, saprot arī tehnoloģijas, ne tikai programmēšanu," bijušo darījumu partneri raksturo Čirkovs.

"Lursoft" dati rāda, ka no 2014. līdz 2017.gadam Ciekuram piederēja daļas firmā "Iet.lv". Pēdējā gadā, kad Ciekurs tur vēl bija līdzīpašnieks, firmas apgrozījums bija 4,5 miljoni eiro. Otrajā firmā – "Finance IT" Solutions, Ciekurs bija līdzīpašnieks vēl līdz pērnajam gadam, kad tā apgrozījums bija 300 tūkstoši eiro, peļņa – 30 tūkstoši.

Cik daudz Ciekurs saņēmis par savu daļu pārdošanu, Čirkovs neatklāj.

Firmās, kurās strādāja Ciekurs un kuras apkalpo mazo kredītu devējus, to skaitā ātros kredītus, Ciekura uzvārds laika gaitā tika noņemts. Vai tas saistīts ar viņa aktivitātēm 5G apkarošanā, šo firmu īpašnieks īsti neatcerējās.
Firmās, kurās strādāja Ciekurs un kuras apkalpo mazo kredītu devējus, to skaitā ātros kredītus, Ciekura uzvārds laika gaitā tika noņemts. Vai tas saistīts ar viņa aktivitātēm 5G apkarošanā, šo firmu īpašnieks īsti neatcerējās. Foto: Ekrānšāviņš

Gan Čirkovs, gan arī pats Ciekurs Re:Baltica stāsta, ka no šiem biznesiem aizgājis, jo ātro kredītu firmu apkalpošana bijusi pret viņa pārliecību.

Šogad maijā viņš nodibināja savu datorprogrammēšanas uzņēmumu "Ambex" un to aktīvi reklamē savā "Facebook" lapā Gaismas tīmeklis. Tā saucas tāpat kā biedrība, ko viņš ar brāli izveidoja 2018. gadā, lai piedāvātu meditācijas un jogas nodarbības.

Trīs gados tā ziedojumos saņēmusi gandrīz 7000 eiro, bet nav norādīts, no kā. Viņa datorprogrammēšanas zināšanas tiek izmantotas arī dezinformatoru mājas lapu un akciju rīkošanā.

Šlesera piketā Ciekurs stāvēja nedaudz attālāk no centrālajiem notikumiem un notiekošo translēja savā "Facebook" lapā. Atšķirībā no citiem aktīvistiem, viņš pasākumu iepriekš nereklamēja. Uz piketu gājis, lai atbalstītu nevakcinēto cilvēku tiesības.

"Jautājums, vai man vienmēr patīk cilvēki, kas ir priekšgalā šiem mītiņiem, ne vienmēr. Tie līderi un pasākumi ir bijuši dažādi, bet uzskatu, ka ir vērtīgāk piedalīties," stāsta Ciekurs. Vai pats balsotu par Šleseru, vai Gobzemu, viņš skaidri neatbild.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu