Apbalvoja ar braucieniem uz Disnejlendu un naudu. ASV apsūdz garīdznieku par seksuālu vardarbību 16 gadu garumā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: encierro/shutterstock.com

Filipīnu prezidenta Rodrigo Dutertes garīgais padomnieks, kas sevi dēvē par "Dieva dēlu", un astoņi "Jēzus Kristus Valstības" baznīcas pārstāvji tiek apsūdzēti par seksuālas tirdzniecības shēmas organizēšanu, kas, pēc prokuroru domām, ilga vismaz 16 gadus un piespieda jaunas meitenes nodarboties ar seksu ar baznīcas vadītājiem, pretējā gadījumā draudot ar "mūžīgo nolādēšanu", vēsta portāls "Insider".

Mācītājs Apolons Kvibolojs, kas pazīstams kā "Jēzus Kristus Valstības" baznīcas vadītājs, un astoņi cilvēki tiek apsūdzēti par seksuālas vardarbības tirdzniecības shēmas organizēšanu.

ASV Tieslietu ministrija paziņoja par apsūdzību, nosakot, ka tā iesniegta ASV Kalifornijas Centrālajā apgabaltiesā. Tajā izklāstītas piecu sieviešu apsūdzības, no kurām trīs upures ir nepilngadīgas.

Tiesas dokumentos tiek apgalvos, ka Apolons Kvibolojs meitenēm, kuru vecums bija no 12 līdz 25 gadiem, stāstījis, ka "nakts dežūru" laikā nodarboties ar seksu ar baznīcas vadītājiem ir "Dieva griba" un privilēģija.

Meitenes, kas izpildīja pienākumus naktīs, tika apbalvotas ar braucieniem uz Disnejlendu, lidojumiem ar privātām lidmašīnām, mobilo tālruņu lietošanu un naudu.

Ja cilvēki mēģināja pamest baznīcu vai atteicās no "nakts dežūru" noteikumiem, upuri saskārās ar fizisku vardarbību un draudiem no Kviboloja puses, teikts apsūdzībā.

Tiesas dokumentos teikts, ka noziegumi risinājušies no 2002. gada līdz 2018. Gadam.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu